ünnepi fogadás

2021.08.27. 14:43

Jó hírét vitték a debreceni sportnak az olimpikonok

A vezetők és sportolók is azon dolgoznak mostantól, hogy rekordnagyságú hajdúsági delegáció vegyen részt a párizsi játékokon.

Fotó: Molnár Péter

Debreceni olimpikonok és edzőik tiszteletére adtak fogadást a város elöljárói és sportvezetői péntek délelőtt. Mint ahogy arról rendszeresen beszámoltunk, a cívisvárost összesen nyolc sportoló képviselte az ötkarikás játékokon: Kácser Zita, Kozák Luca, Szilágyi Réka, Koroknai Máté (atlétika), és Holoda Péter (úszás) a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI); Bordás Réka, Vámos Petra (kézilabda) a DVSC Schaeffler; míg Battai Sugár Katinka (vívás) az Interfencing Debrecen SC delegáltjaként mutatta meg tudását a világ legnagyobb sporteseményén.

Az ünnepélyes fogadás kezdetén Papp László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, egyben tolmácsolva háláját, amiért az olimpikonok jó hírét vitték a városnak a játékokon.

„Ilyen népes olimpiai delegációt a cívisvárosnak még nem sikerült elküldeni az ötkarikás versenyekre”

– fejezte ki örömét a városvezető. – Mérhetetlenül büszkék vagyunk arra a teljesítményre amelyet elértetek. Jó érzés látni, hogy Debrecen egy olyan fiatal sportolói generációt tudott fölnevelni, akik számukban, és teljesítményükben is az ország élvonalához tartoznak. A város elsődleges feladata, hogy a megfelelő sportinfrastruktúrát, és az ahhoz szükséges gazdasági, anyagi hátteret biztosítsa. Ez akkor nyer értelmet, ha vannak olyan sportolóink, akikre a nemzetközi sportvilág is tisztelettel tekint – hívta fel a figyelmet a Papp László.

Pósán László országgyűlési képviselő kiemelte, az a hosszú felkészülés, az azzal járó sok lemondás őszinte csodálatot érdemel. – Egy egész ország büszke az olimpikonjainkra. Remek érzés volt magyarnak lenni a képernyő előtt is, úgy meg különösen, hogy szűkebb pátriánkból is volt kikért szorítani. Az a tény, hogy Debrecenhez ilyen szép számban kötődnek olimpiai résztvevők, már önmagában egy kisebb csoda, őszintén szólva húsz évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ilyen élményben lehet részünk. Azt kívánom mindenkinek, hogy a következő, párizsi olimpia után legyünk itt még többen – zárta szavait a képviselő.

A vidéki klubok közül a DSC-SI képviseltette magát a legtöbb sportolóval Tokióban. Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója joggal beszélt követendő példaként az olimpikonokról.

– A sport eredményességének az élsport csak az egyik – de talán a legfontosabb – mérőszáma.

„Ti vagytok a zászlóshajói a debreceni sportnak, akikre az utánpótlás felnéz, akik élő példaként itt jártok közöttünk, és segítitek akár a kisebbek munkáját, motiválva őket a sportban maradásra, illetve az eredmények elérésére.”

– Debrecen adta a legtöbb olimpikont a vidéki sportegyesületek közül, a jövőben ezt a lécet szeretnénk minimum szinten tartani, de még inkább magasabbra emelni, ennek szellemében fogunk nekifutni a következő olimpiai ciklusnak – ismertette a sportvezető.

A DVSC-t vezetői szinten Ábrók Zsolt ügyvezető képviselte. Mint elmondta, sportvezetőként pontosan látják azt, hogy mennyi munka, áldozat, olykor fájdalom és lemondás van ezekben a teljesítményekben, nem csak a sportolók, hanem az edzők részéről is.

– Természetesen a jövőben is minden olyan lehetőséget és erőforrást arra fordítunk, hogy a sportolóink még nyugodtabban, még kiegyensúlyozottabban tudjanak a munkára, és a sportteljesítményekre koncentrálni.

„Azért dolgozunk együtt, hogy minél több sikert, és eredményt érjünk el a jövőben is, legyen szó olimpiáról vagy egy szimpla versenyről”

– zárta gondolatait az ügyvezető.

A beszédeket követő jó hangulatú fogadáson a sportolók, és a szakemberek beszámoltak az olimpián történtekről, valamint megbeszélték az elmúlt időszak tanulságait.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában