gerelyhajítás

2021.08.29. 19:25

Álmok, célok, Tokió és az idei szereplés – Szilágyi Rékával beszélgettünk

A fiatal sportoló úszóból lett gerelyhajító, erről is mesélt a Naplónak.

Fotó: Molnár Péter

Erős mezőnyben bizonyíthatott Szilágyi Réka, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola gerelyhajítója a magyar nagydíjsorozat budapesti versenyén. A regnáló magyar bajnok az ötödik sorozatban 60 méter 70 centit dobott, amivel megnyerte a versenyt az amerikai Winger és a lett Mūze előtt. Bő három hete pedig miatta kelt fel egész Tószeg és rengeteg debreceni szurkoló is, mivel a tokiói olimpián szerepelt, de kezdjük az elején, hogyan is lesz valaki gerelyhajító.

Szilágyi Réka | Fotó: Molnár Péter

– Versenyszerűen úsztam fiatalon, de abban csak akkor lett volna nagy lehetőségem, ha felköltözöm Budapestre – azt pedig nem akartam –, így sportágat váltottam. Olyat kerestem, ami sok mozgással jár és egyéni sport, így lettem gerelyhajító – mondta el lapunknak Szilágyi Réka. A DSI atlétája arról is beszélt, hogy egy összetett sport, ezért is szereti annyira, ráadásul családja is mindenben támogatja őt, a legvérmesebb álmaiban is. – Elsőre az volt a legnagyobb célom, hogy magyar bajnok legyek, majd jött az olimpia, de nem szeretnék itt megállni, a 2024-es olimpián is szeretnék ott lenni, a 2023-as budapesti vb-n is, valamint a jelenlegi 62.45-ös egyéni csúcsomat szeretném kitolni 64-65 méterre, de a 61-62 métert stabilan szeretném dobni mindig – mondta. A 10 éve gerelyhajító hölgy továbbá elmondta, hogy amikor megszerezte az olimpiai kvótát, úgy érezte, hogy beérett a munkájának a gyümölcse, szintet tudott lépni. Az ötkarikás játékokon való szereplése miatt azonban csalódott, mert úgy érezte, hogy több volt benne. – Nehéz volt kint, főleg a kéthetes edzőtábor, nem mehettünk semerre, csak az edzések maradtak, még ennünk is a szobánkban kellett – mondta. Szilágyi Réka elmondta, hogy az olimpiai faluban már némileg egyszerűbb volt, de a szigorítások ott is kemények voltak. Végül arról beszélt a DSI dobóatlétája, hogy az idén még két-három verseny vár rá, de Debrecenben legközelebb jövőre láthatjuk.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában