Fotókkal

2021.07.13. 11:13

Fergeteges salakszórást rendeztek Debrecenben

Élménydús délutánban lehetett része annak, aki szombaton kilátogatott a Perényi Pál Salakmotor Stadionba.

Fotó: Napló-archív

A hétvégén újra felpezsdült az élet a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadionban, a Gázvezeték utcán. A páros Európa-bajnoki elődöntőt Nagy-Britannia csapata nyerte és Dánia lett a második, ezzel ők kvalifikálták magukat a franciaországi Eb-döntőre. A győztes együttesből a rutinos pilóta, Chris Harris nyilatkozott a Naplónak a versenyt követően.

– Úgy gondolom, hogy jól mentünk, de becsúszott egy-két hiba. A pálya nagyon jó volt, a végére használódott el egy kicsit, a közönség pedig fantasztikusan fogadott bennünket, köszönet érte nekik – mondta a Bomber (Bombázó) becenévre hallgató motoros, majd hozzátette, hogy szerencséjük is volt, hiszen a nagy vetélytárs dánok egyik versenyzőjének a gépén elszakadt a lánc az egyik futamban, így pontelőnyhöz jutott a brit csapat.

Mivel az orosz duó nem sokkal a verseny előtt visszalépett, ezért a magyar csapat mellett a Magyar Motorsport Szövetség égisze alatt is indult egy páros, akik ugyan nem juthattak volna tovább, viszont így nem kellett átvariálni a már kidolgozott menetrendet. Magyarországot a debreceni salakosok, Magosi Norbert és Kovács Roland képviselték a megmérettetésen, ahol a hatodik helyet szerezték meg. A futamokat követően Magosi Norbert értékelt. – Elég nehéz volt a mai verseny, nagyon meleg volt az amúgy kiválóan előkészített pályán. Sajnos nem tudtam eleget edzeni, ez meg is látszott a teljesítményemen. Próbáltunk felzárkózni a vetélytársakhoz több-kevesebb sikerrel. Ez volt mindössze a második versenyem ebben az évben, nagyon le vagyunk maradva a többiekhez képest, sokkal több megmérettetés van mögöttük. Futamról futamra javultunk fel, és pont úgy jött ki a lépés, hogy a másik magyar párossal mentünk a vége felé, őket sikerült legyőzni – elevenítette fel a cívisvárosi vaspapucsos.

Pozitív és negatív oldalak

A rendezvény megvalósításával kapcsolatban a Speedwolf Debrecen ügyvezetőjét, Baráth Norbertet kérdeztük az eredményhirdetést követően. – Felemás érzések keringenek bennem, mert nagyon jó futamokat láthattunk, a mezőny krémje megmutatta, hogyan is kell motorozni, miről szól ez a sportág. Örvendetes dolog, hogy megkaptuk három évre az európai pályalicencet, bízom benne, hogy sok Eb- és vb-futamot láthatunk még itt a stadionban. Azért dolgozunk, hogy minél több jó versenyen vehessenek részt a szurkolók – mondta a szakember, aki elárulta, hogy nem maradéktalanul boldog néhány negatívum okán. – Csalódott vagyok a nézőszám miatt, de ez sajnos a kötelező védettségi igazolás számlájára is írható, eléggé keserű ez a pirula, hogy nagy számú közönséget veszítettünk el. Azonban a legnagyobb szomorúság számomra a magyar csapat teljesítménye, szerintem nehéz megmagyarázni ezt a bizonyítványt. Abban bízom, hogy 2-3 év múlva olyan fiatal srácok versenyeznek majd, akik miatt érdemes lesz a szurkolóknak kilátogatni – fogalmazott Baráth Norbert.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában