szép a zöld

2021.06.08. 17:00

Nagyerdei Stadion: új idény, új gyepszőnyeg

A rajtot megelőző hétre már tökéletes állapotban lesz az intézmény pályája.

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni VSC három és fél hete játszotta le a 2020-2021-es idény utolsó mérkőzését, amikor a Haladás felett aratott 4–2-es győzelemmel bajnokként vívta ki a feljutást az első osztályba.

Tőzsér Dániel | Fotó: Napló-archív

Nem sok idő telt még el azóta, de a Nagyerdei Stadionban már beindult a mozgás, viszont ezúttal még nem a futballistákra irányult a figyelem, hiszen jelenleg ők még rövid pihenőjüket töltik. Az arénában a munkagépek vették át a főszerepet, hogy mire kezdődik az új szezon, addigra teljesen megújuljon a gyepszőnyeg. A Debreceni VSC finanszírozza a munkálatokat, amik a régi fű felszedésével kezdődtek el. Tőzsér Dániel, a DVSC sportigazgatója beszélt arról, hogy miért is volt erre szükség. – A Nagyerdei Stadion átadása óta a pályán gyepcsere még nem volt, hála a klub vezetőségének most lehetőségünk nyílt erre. Így a szurkolóinkat és a játékosokat is NB I.-hez méltó körülmények fogadják majd a bajnoki nyitányon – mondta.

Fotó: Kiss Annamarie

Természetes, magas minőség

A Loki egykori csapatkapitánya azt is elárulta, hogy a Felsőpakonyból érkező „szőnyeg” semmilyen szintetikus elemet nem tartalmaz, kizárólag természetes, klasszikus, magas minőségű gyepet terítenek majd le. – Terveink szerint két hét múlva teljes mértékben tökéletes lesz a pálya talaja arra, hogy meccset lehessen rajta játszani. Nyilván még hagyjuk majd egy kicsit pihenni, de rajtot megelőző héten lévő edzőmeccsen már az új füvön focizhatnak a fiúk – árulta el.

Fotó: Kiss Annamarie

Minden adott

Tőzsér Dániel a klubot érintő más terveikről is említést tett. – A DVSC-nél már az elmúlt egy évünk is az átalakításokról szólt, szeretnénk egy új brandet, egy új nemzetközi színvonalú klubot felépíteni. Hála Istennek a csapat megvalósította a terveinket és azonnal visszajutott az élvonalba, úgyhogy most azon vagyunk, hogy minél jobban megerősítsük a keretet. A fiúk jövő héten szombaton kezdenek az orvosi tesztekkel, aztán pedig hat hetes alapozáson vesznek majd részt. Egy magyarországi edzőtáborba is megy majd a csapat, illetve a felkészülési mérkőzéseink is le vannak már kötve, úgyhogy minden adott egy sikeres előszezonhoz – mondta a szakember.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában