Hoki

2021.06.21. 14:10

A siker új receptje készül a DEAC jégkorongcsapatánál

Mazzag Dániel elmondta, mindig többre vágynak.

Forrás: deac.hu

A DEAC fiatal támadója jelenleg már a harmadik szezonjára készül az egyetemista csapattal. Mazzag Dániel a 2020-21-es idényben 11 pontot szerzett, a bajnokságban végig a harmadik sorban szerepelt. Óriási mezőnymunkát végzett, nagy erőket mozgósított a védekezésben és a támadó munkában egyaránt, gyors, szívós, kemény hokijával sok kellemetlen percet szerzett az ellenfeleknek. Eddig összesen 6 szezont teljesített a MOL- és az Erste Ligában, 274 meccset játszott és eközben 74 pontot átlagolt – írja a deac.hu.

A játékos elmondta, jelenleg otthon, Egerváron van, hét közben pedig naponta átjár Fehérvárra néhány barátjával és közösen készülnek a következő idényre, Zsupányi Gábor irányításával. – A felkészülés rendszerint tovább tart, mint a hivatalos edzési idő. Legutóbb például egy barátom kertjében hordtunk szét, terítettünk el 8 köbméter kavicsot, utána hamburgert sütöttünk. Az edzések után, valamint hétvégeken gyakran lemegyünk a Balaton partjára, ott vagy röplabdázunk, lábteniszezünk, vagy úszkálunk és sztorizgatunk is nagyokat. Mielőtt visszamennék Debrecenbe, még tervezünk egy nagy horgászatot, esetleg verseny formájában. Igyekszünk minden percet kihasználni, mert ha beindulnak a csapatszintű edzések, már nem lesz módunk ilyesmire.

Mazzag Dániel értékelte a nemrég lezárult szezont is. – Abszolút pozitív eredménnyel fejeződött be az idény, az egyik szemem sír, a másik meg nevet, ha erre gondolok.

„Nevet, mert nagy csatában sikerült elhódítani a Magyar Kupát, viszont sír, ha a bajnoki elődöntő jut eszembe, ami a harmadik találkozóig meseszerűen alakult, de sajnos, korai volt az öröm.”

Hangsúlyozta, mindannyian megpróbálták levonni a bajnoki hajrá tanulságait, és rájönni, mi történt valójában. – Mindezt azért, hogy még véletlenül se ütközzünk később ugyanezekbe a hibákba. Szerintem a legnagyobb gond az volt, hogy hiába vezettünk többször is, nem mindig voltunk képesek 60 percen keresztül menedzselni az előnyünket. Tudtuk, mit kell tennünk, de a jégen nem tudtuk megvalósítani.

„Fogalmazhatnék úgy is, hogy a kezünkben volt a győzelem receptje, de nem minden részét tudtuk elolvasni.”

Természetesen ettől még büszkék vagyunk a csapatunkra, de csak ott motoszkál bennünk, hogy ebből több is kijöhetett volna. Jövőre minimum olyan végeredményt szeretnénk, mint tavaly, de igazából mindig többre vágyunk. Július közepétől készül a siker új receptje, minden játékos hozzáírja a magáét a munka révén, amit elvégez.

NÉVJEGY:

Mazzag Dániel

Született: Zalaegerszeg, 1996. április 12.

Posztja: támadó

Testmagasság: 180 cm

Testsúly: 80 kg

Ütőfogás: balos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában