Ifjú titánok az arénában

2021.05.19. 15:33

Újvárosi fiatalok jártak a Fradinál próbajátékon

Sigér Dávid nyomdokaiba léphetnek Balmazújvárosban, méghozzá hölgyek.

Papp Csengét figyeli a Ferencvárosi TC | Fotó: Volánszki Károly

Balmazújvárosban jól teljesítve például Sigér Dávid a Ferencvárosig, és ezzel együtt a Bajnokok Ligájáig jutott. Az, hogy számos tehetség van Újvároson, mi sem bizonyítja jobban, minthogy Pintér Tekla korosztályos válogatott, és nem mellesleg a Fradinál járt próbajátékon. Hozzá hasonlóan Papp Csenge a Balmazújvárosi FC U15-ös lány csapatának tagja is a zöld-fehéreknél volt nemrég megmérettetésen, sőt mi több, egy második körben is számítanak rá.

Papp Csengét figyeli a Ferencvárosi TC | Fotó: Volánszki Károly

– Nekem mindenem a foci – kezdte gondolatait a Hajdú-bihari Naplónak a 12 évesen már az U17-es csapatban is megfordult Papp Csenge. – A labdarúgást már nemcsak szórakozásból, hanem céltudatosan és kitartóan végzem – mondta. Csenge a Hajdúszoboszló SE-ben nevelkedett, és olyan edzők mellett leshette el a labdarúgás minden csínját-bínját, mint a DVSC egykori neves focistája, Habi Ronald. Fiúk között kezdett a Balmazújváros fiatal tehetsége, majd végül lánycsapatok meghatározó játékosa lett. – Az egyik álmom vált valóra, amikor a Fradi leánycsapatával, edzőivel léphettem pályára, csodaként éltem meg. Nagy lelkesedéssel igyekeztem teljesíteni a kapott feladatokat, figyeltem és tanultam gyors csapatjátékukból – fogalmazott Papp Csenge, aki azt is elmondta, hogy Lionel Messi a példaképe, és egyetlen Barcelona-meccset sem hagy ki.

Nem mindennapi célok

Fiatal kora ellenére komoly céljai vannak Csengének: – Szüleim büszkeségeként és az edzőm bennem való hitével képes leszek a jövőben is a pályán maradni. Mindig focista szerettem volna lenni, ez a vágyam nem változott, és szerintem nem is fog – fejezte be gondolatait Papp Csenge. Jelenlegi edzője, Volánszki Károly is méltatta tanítványa sikereit: – Hozzám 2020 januárjában került Csenge, természetesen rögtön kitűnt játéktudásával és a sport iránti alázatával – mondta. A tréner arról is beszélt, hogy

Papp Csengére már nemcsak mint labdarúgó, de mint egyfajta mentorként is számít, ő segíti ugyanis a fiatalabbak munkáját.

Természetesen edzője felkészítette az FTC-nél való próbajáték előtt tehetséges sportolóját. – Féltettem a próbatételtől, felkészítettem arra, hogy ott nagyon sok jó játékos lesz, ne legyen megszeppenve. Alaptalan volt az aggodalmam, hiszen Csenge bátran fogott bele az edzésbe, könnyen elsajátította azokat a gyakorlatokat is, amelyekkel még csak most találkozott – mondta el Volánszki Károly.

Palánki István

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában