Röplabda

2021.05.24. 13:31

A debreceni lányok nyerték a megyei bajnokságot

Három impozáns csarnokban, három napon át zajlott a torna, amely izgalmakban gazdag találkozókat eredményezett.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A DSZC-Eötvös DSE nyerte a Hajdú-Bihar Megyei Nyílt Felnőtt Női Röplabda Bajnokságot – tájékoztatta a klub a Hajdú Online-t. A tornán mindegyik csapat szembenézett egymással mindhárom helyszínen, így összesen 18 két nyert játszmáig tartó mérkőzés döntött a helyezésekről. A bajnokságban a versenykiírás szerint azok a játékosok szerepelhettek, akik az idei szezonban felnőtt NB I.-es vagy NB II.-es mérkőzésen nem léptek pályára.

A pontvadászat Hajdúböszörményben, a Városi Sportcsarnokban kezdődött, ahol a DSZC-Eötvös DSE Derecske mindhárom ellenfelét szettveszteség nélkül győzte le, a házigazda Hajdúböszörményi TE a debrecenieken kívül a másik két ellenfelét megverte.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE

Ezután Kunhegyesen, a Városi Sportcsarnokban játszottak a csapatok. Itt a DSZC-Eötvös DSE Derecske együttese kisebbfajta csodát vitt véghez. A Hajdúböszörményi TE elleni találkozón, a döntő szettben hatalmasat küzdve 8:14-ről kilenc (!) mérkőzéslabdát hárítva nyertek 19:17-re, majd a házigazdák felnőtt csapatát szetthátrányból győzték le. Mivel a HTE a másik két ellenfelét Kunhegyesen is szettveszteség nélkül győzte le, így az utolsó forduló előtt már kialakult a várható végeredmény.

A harmadik torna azonban ismét hozott meglepetéseket. A HTE a DSZC-Eötvös DSE Derecske elleni mérkőzésen megnyerte az első szettet, ám ezután fordított a megyeszékhelyi együttes, a Kunhegyes felnőtt csapata pedig legyőzte a böszörményieket. Végül a DSZC-Eötvös DSE Derecske veretlenül lett első, a HTE pedig megőrizte második helyét.

Végeredmény

  • DSZC-Eötvös DSE Derecske 18 pont (18:3-as játszmaarány)
  • Hajdúböszörményi TE 14 pont (12:8)
  • Kunhegyes felnőtt 13 pont (9:11)
  • Kunhegyes junior 9 pont (1:18)
  • Borítókép: A DSZC-Eötvös DSE utolsó fordulóban szereplő bajnokcsapata

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában