Kerek évforduló

2021.04.28. 12:30

Győzelemmel ünnepelte születésnapját a debreceni tájfutó

Kovács Attila Gábor ismét célba vette a Tájfutó Mesterek Világbajnokságát.

Fotó: Kovács Attila Gábor-archív

Bravúrral ünnepelte 70. születésnapját a Zöld Sportok Clubja Életműdíjas Európa-bajnoka, Kovács Attila Gábor. A debreceni születésű sportoló Kazár közelében megnyerte az idei első nagyszabású tájfutóverseny, a Nógrád Nagydíj április 25-i fordulóját új kategóriájában, az M70-ben.

A viadal fontos állomása az augusztusi Tájfutó Mesterek Világbajnokságra (World Masters Orienteering Championships) való felkészülésnek. A nemzetközi versenyt eredetileg Japánban rendezték volna, de helyette végül Magyarország, Székesfehérvár, Budaörs és a Velencei-tó térsége ad otthont az eseménynek. Amint azt Kovács Attila Gábortól megtudtuk, ez a megmérettetés már a 28. WMOC részvétele lesz, ami magyar rekord, mivel a tájfutó három ízben is (1997 – USA, 2000 – Új-Zéland, 2001 – Litvánia) egymaga képviselte hazánkat, és 1996 óta megszakítás nélkül valamennyi alkalommal versenyzett.

Másik sportágában, a rádiós tájfutásban még nincs hír idei világversenyről, de ebben a műfajban is szeretné kikerekíteni a világ- és Európa-bajnokságokon nyert, jelenleg tizenkilenc darabos gyűjteményét, amelyek között három vb-ezüstöt és egy Eb-aranyat is találunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában