Kosárlabda

2021.04.09. 20:00

Fantasztikus játékkal kupadöntőben a DEAC!

Kovács Adrián legénysége esélyt sem adott a Körmendnek.

Fotó: deac.hu

Története első kupadöntőbe jutására készült a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata péntek este a Körmend elleni elődöntőben. Tóth Ádám büntetőivel kezdődött a pontgyártás, a center csapata első hat pontját szerezte. A többieknek már nem ment ennyire, Stefan Moody több dobást is rontott, így megállt a hajdúságiak játéka.

Szerencsére a körmendiek rosszul kezdtek, négyszer is eladták a labdát pár perc alatt. A csereként beálló Djordje Drenovac, Molnár Márton és Polyák László egy-egy trojkával lendített a cívisvárosaik szekerén, a DEAC egy 10–0-s rohamot repesztett, mindjárt 16–5 lett az állás. Nem voltak nyugodtak a dunántúliak, ezt jól mutatja, hogy az első játékrészben két technikait is összeszedett a szakmai stábjuk.

A második játékrészben már jóval összeszedettebbek voltak a vasiak, 30–24-nél feljöttek hatra, Kovács Adrián vezetőedző magához is hívta tanítványait, hogy átvegyék, mit kellene csinálni a folytatásban. Hatottak a mesteri szavak, mert nemsokára ismét 10 fölött volt a differencia. Sőt, szárnyaltak a fehér-feketék, triplaeső szállt a körmendiekre, így végül 20 pontos debreceni előnynél vonultak nagyszünetre a csapatok.

Fordulás után tovább robogott a Debrecen, helyenként örömkosárlabdát mutatott be a DEAC, Kovács Adrián talán már a vasárnapra is gondolva nagyon okosan osztotta el a játékidőt a kosarasai között, mindenkinek volt lehetősége pihenni és megmutatni magát.

Somogyi Ádámék szépen lepörgették az utolsó perceket, és végül 102–74-re nyertek, mellyel története első döntőjébe jutott a DEAC.

A másik ágon a Falco végig dominált (84–63) a Szolnok ellen, így Polyák Lászlóék a szombathelyiekkel vívnak meg a kupáért. A mérkőzés vasárnap 19:30-tól kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

MSZ

A tények

Férfi kosárlabda Magyar Kupa, elődöntő

DEAC – EGIS KÖRMEND 102–74 (25–13,30–21, 23–21, 24–19)

Budapest, Ludovika Aréna, zárt kapuk mögött, V.: Kapitány, Török, Fodor

DEAC: Moody 7, Somogyi 3/3, HINES 15/9, TÓTH 18. Csere: POLYÁK 12/6, DRENOVAC 17/6, MOLNÁR M. 18/3, Moore -, Kovács Á. 5, Asszú -, Guyton 7/3, Molnár D. -

Edző: Kovács Adrián

Körmend: Thames 8, Mócsán 3, Ferencz 10/6, Simons 2, Taylor 14/3. Csere: Ireland 12/3, Durázi 12, Takács 10, Tóth N. 1, Oroszi -, Balogh -.

Edző: Antonisz Konsztantinidesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában