jégkorong

2021.03.25. 09:00

Nyernie kell a DEAC-nak a döntős álmokért, ez az igazi „hirtelen halál”

Igazi ki-ki meccs előtt áll az egyetem jégkorongcsapata.

Fotó: deac.hu-archív

A döntőbe jutásért, vagy ha úgy tetszik, akkor most már az életben maradásért küzd majd a DEAC jégkorongcsapata csütörtökön 18 óra 30 perctől a Debreceni Jégcsarnokban. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó elődöntőben 3–2-re vezet a Corona Brassó együttese David Musialék ellen. Az első két összecsapást a debreceniek nyerték idegenben, majd a második kettőt a Brassó vette sikerrel idegen jégen, kedden azonban a Cenk aljaiak felülírták a papírformát, s hazai környezetben a hosszabbítás utolsó percében megszerezték 3. győzelmüket. A találkozó után egyből buszra kellett szállnia mindkét gárdának, hogy csütörtök este jégre tudjanak lépni a 6. megmérettetésen. Amennyiben a cívisvárosi találkozót meg tudja nyerni a Brassó, bejutnak a sárga-kékek az Erste Liga döntőjébe, a DEAC pedig búcsúzik a szezon küzdelmeitől. Azonban ha Háriék behúzzák a következő meccset, akkor szombaton Brassóban kerül sor a mindent eldöntő utolsó ütközetre.

Gól nélkül nem fog menni

Kecskeméti Áron, a klub másodedzője elmondta, hogy Izacky és Novotny sérülése nem könnyíti meg a dolgukat, de igyekeznek pótolni a hadra nem fogható játékosokat.

Érdekesség a két csapat küzdelemsorozatában, hogy míg az első négy összecsapás igazi gólparádét hozott – 36 találat született összesen –, a két hajdúsági sérült nélküli meccsen – a Brassó sem tudott teljes kerettel kiállni – 0–0 lett a végeredmény.

Valakinek pedig mindenképp gólt, gólokat kell lőnie a vérmesebb álmokért az egyetemi klubban. Ez a találkozó is zárt kapus lesz.

Palánki István

Az elődöntő eddigi eredményei

1. mérkőzés: Corona Brassó–DEAC 1–4 (0–1)

2. mérkőzés: Corona Brassó–DEAC 3–6 (0–2)

3. mérkőzés: DEAC–Corona Brassó 4–6 (2–1)

4. mérkőzés: DEAC–Corona Brassó 5–7 (2–2)

5. mérkőzés: Corona Brassó–DEAC 1-0 (3–2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában