jégkorong

2021.03.23. 20:07

Drámai DEAC-vereség Brassóban, a ráadásban jött a feketeleves

Mintha elfáradtak volna a csapatok az eddigi menetelésben.

Debrecen, 2021.03.21. DEAC – Corona Brasov Wolves férfi jégkorong mérkőzés az Erste liga rájátszásában a Debreceni Jégcsarnokban 2021.03.21.-én Debrecenben. Fotó: DEAC/Derencsényi István

Fotó: deac.hu-archív

A DEAC és a Brassó párharca a legjobb négy között az 5. mérkőzéssel folytatódott kedden, 2–2-es összesített állás után. Az első négy mérkőzést rendre az idegenben játszó csapat nyerte, ez némi reményt adhatott a debrecenieknek, még ha csak statisztikailag is. A két sérült (Izacky, Novotny) viszont épp ellenkezőleg.

Gól nem esett, de helyzet is alig volt

Az már az első harmadban kiderült, hogy nehéz újat mutatni már egymásnak a két csapat viszonylatában, mezőnyjáték folyt a jégen szinte a teljes 20 perc alatt. Egy-egy kiállítás volt mindkét fél részéről, az emberelőnyt egyik gárda sem tudta kihasználni, gól nélküli döntetlennel zárult az első etap.

A második harmad még annyira sem volt érdekfeszítő ezúttal, mint az első. Összesen 14 kapura lövés volt a két együttes részéről a 40 perc alatt, legutóbbi meccsükön ennek a duplájánál is több. A befejező etapban több szép megoldás is volt debreceni részről, gólt azonban David Musial legénysége sem tudott szerezni. A két alakulat előző négy találkozóján góleső volt, de olybá tűnik, hogy ki is lőtték magukat a felek, ezúttal ugyanis a rendes játékidőben egyetlen gól sem született, 0–0 állt az eredményjelzőn 60 percnyi játékot követően.

Izgalmasabb végjáték aligha lehetett volna

A ráadás még akkor is elég körömrágósra sikeredett, ha gólt nem láthattunk a mérkőzésen. Bár a rendes játékidőben aktívabbnak tűntek a hazaiak, a találkozó vége a hajdú-bihariaké volt, mely lélektanilag az egyetemistáknak jelenthetett pluszt. Majd jött a feketeleves: Wilson passzát mesteri pontossággal vágta a kapuba Boriszenko (1–0). Ezzel egy gőzelemre került a Brassó a döntőtől, míg a DEAC-nak kettő kellene, összesítésben 3–2-re vezetnek a brassóiak. Folytatás csütörtökön a Debreceni Jégcsarnokban 18 óra 30 perctől zárt kapuk mögött.

Palánki István

A tények

Jégkorong Erste Liga, elődöntő 5. mérkőzés

Corona Brassó–Debreceni EAC 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0) – h.u.

Brassó, zárt kapuk mögött, V.: Babic, Nagy – Balla, Muzsik.

Brassó: TŐKE – Carlson, McFadden – WILSON (1), BORISZENKO 1 – Bors, Mihály – Gajdó T., Szőcs – Klempa, Molnár Zs., Valchar – Finucci, Gliga, Fowlie – Molnár Z., Tranca, Péter – Gajdó B., A. Vasile, N. Vasile. Edző: Dave MacQueen.

DEAC: HETÉNYI – Kloz, Filbrandt – Sándor, Kiss R. – Bogesics, Vokla – Dalecky, Pesztunov, Turcotte – Berta, HÁRI, Kulesov – Kiss P., Mazzag, Molnár – Kozma, Szűcs. Edző: David Musial.

Kapura lövések: 25–31.

Kiállítások: 2, illetve 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában