videóval

2021.03.06. 21:18

Bravúr Derecskén: jól játszott, álomhajrával nyert az Eötvös DSE

Szombaton délután zárt kapus mérkőzésen játszotta a DSZC-Eötvös DSE Derecske az utolsó alapszakaszbeli NB I.-es mérkőzését az ellen a Testnevelési Főiskola SE ellen, amelytől január 9-én Budapesten 3:0 arányú vereséget szenvedett, és amely már biztos résztvevője az Extraliga osztályozójának.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE Derecske

A mérkőzés előtt az volt a kérdés, hogy sikerül-e megszorongatni a neves ellenfelet.

Jól kezdte a találkozót a DSZC-Eötvös DSE Derecske, 4:0-nál már időkérésre kényszerült a fővárosiak edzője. Bár a TFSE-nek is voltak szép támadásai, sokáig a hazaiak őrizték 2-4 pontos előnyüket, sőt már 16:8-ra is vezettek. A budapestiek azonban egyre közelebb zárkóztak, így a hajdúságiak is kikérték mindkét idejüket. 19:16-nál és 20:17-nél visszatért a 3 pontos előny, de ekkor egy állásba beragadtak Béni Kittiék, és a mérkőzésen először 20:21-nél a TFSE vezetett. Izgalmasan alakult a végjáték. Az Eötvös előbb egyenlített, majd 22:21-re vezetett, aztán ismét egyenlő lett az állás. A szett utolsó három pontját aztán Tóth Kingáék szerezték, így némi meglepetésre előnybe kerültek.

A második játszma két fővárosi ponttal kezdődött, aztán 8:8-ig felváltva vezettek az ellenfelek. Ezután egy 6 pontos szériát produkáltak a hajdúságaik, amire cserékkel és időkéréssel reagált Csépke Gábor. Ideiglenesen egy picit ugyan csökkent Máté Grétáék előnye, de aztán 9 pontos különbséggel megduplázták szettelőnyüket.

Bár a harmadik játékrész is 4:1-es DSZC-Eötvös DSE Derecske-előnnyel indult, fokozatosan átvette a játék irányítását a TFSE, a házigazdák egyre pontatlanabbul védekeztek és támadtak, így kozmetikázott az eredményen a vendéggárda.

A negyedik etap 0:5-tel kezdődött, és félő volt, hogy megfordítja a mérkőzést a TFSE. A hazai időkérés után azonban pontról pontra egyre közelebb zárkóztak Papp Csengéék, és 13:13-nál sikerült kiegyenlíteni.

Ezután a DSZC-Eötvös DSE álomjátéka következett. Vaida Beáta szenzációsan nyitott, Fehér Anna Ditta hol könyörtelenül, hol okosan megoldotta a rapszodikusan visszaérkező labdákat, Takács D. Orsolya pedig vagy okosan osztogatott, vagy – amikor a vendégek már csak a sáncra figyeltek – második érintésre átpasszolta a labdát az ellenfél üresen hagyott területére.

Bár a hosszú, szép sorozatot után 24:13-nál még nem sikerült az első mérkőzéslabdát értékesíteni, 25:14 után következhetett a megérdemelt derecskei körtánc.

Ezzel a győzelemmel a DSZC-Eötvös DSE Derecske negyedik helyen zárta az alapszakaszt 7 győzelemmel és 5 vereséggel. A találkozót az Eötvös DSE YouTube-csatornáján, alábbi linken lehet visszanézni.

DSZC-Eötvös DSE Derecske–TFSE 3:1 (22, 16, -13, 14)

DSZC-Eötvös DSE Derecske: Vaida Beáta, Fehér Anna Ditta, Takács D. Orsolya, Béni Kitti, Victoria P. Young, Tóth Kinga. Csere: Fehérvári Vivien (liberó), Papp Csenge (libero), Máté Gréta, Dr. Oczella Emese Réka, Korompay Zsuzsanna, Pálfi Kitti. Vezetőedző: Szombathy András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában