Interjú

2021.02.24. 10:19

Pécsett is „Csak a Loki” létezik majd Szarka Mónikának

A DVSC magazinműsorának leköszönő műsorvezetőjével beszélgettünk.

Fotó: Szarka Mónika-archív

Hogyan találta meg a felkérés a „Csak a Loki” műsorral kapcsolatban?

Az egyetemi tanulmányaimmal párhuzamosan a Debrecen Televíziónál kezdtem dolgozni műsorvezetőként. Azonban annak érdekében, hogy a záróvizsgákat sikeresen teljesíteni tudjam, úgy döntöttem, hogy egy időre felfüggesztem a televíziós szereplést. Éppen ekkor, 2018 őszén érkezett a felkérés a DVSC akkori marketingigazgatója, Jeney Domokos részéről, aki azzal keresett meg, hogy szeretnék, ha én vezetném a klub hamarosan induló magazinműsorát. Loki-szurkolóként – az eredeti televíziós szerepléssel kapcsolatos elhatározásommal ellentétben – örömmel mondtam igent a felkérésre. A műsor havonta egyszer van, így ez még belefért az időmbe is.

Mi volt a legnagyobb kihívás benne?

Számomra a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a műsor kezdetén nem stúdióban, hanem kinti helyszíneken forgattunk, ezért súgógép hiányában a teljes adás anyagát memorizálnom kellett a felvételek előtt. Emellett néha meggyűlt a bajom a külföldi csapatok, illetve játékosok nevének helyes kiejtésével is, azonban szerencsére mindig volt kihez fordulnom segítségért.

Mi az, ami műsorról műsorra lázban tartotta?

Nagyon szerettem a felvételeket, mivel remek stábbal dolgozhattam együtt, rendkívül kreatív és humoros emberek segítették a munkám. Amikor elindult a műsor, jellemzően a szabadban – Pallagon, a Debreceni Labdarúgó Akadémián, valamint a gyönyörű Nagyerdei Stadionnál – forgattunk. Mindkét helyszínt nagyon szerettem, mivel Pallagon a forgatások során gyakran találkoztam a Loki szakmai stábjával, így bepillantást nyerhettem a munkájukba, a Nagyerdőre pedig szabadidőmben is szívesen kilátogatok. A műsor változatossága érdekében olyan részleteit is felfedeztük a forgatások során, melyek eddig ismeretlenek voltak számomra.

Mit jelent Önnek a „Csak a Loki” kifejezés?

Gyermekkorom óta DVSC-szurkoló vagyok, éppen akkor csöppentem bele a labdarúgás világába, amikor az együttes 2005-ben bajnok lett, majd egymás után kétszer is megvédte a címét. Hatalmas élmény volt kint lenni a meccseken és szurkolni a csapatnak, ezért a mai napig figyelemmel követem a Loki sorsának alakulását.

„A következő adásokban már nem velem fognak találkozni a nézők, ugyanis Pécsett folytatom a karrierem, de természetesen továbbra is szurkolni fogok a fiúknak.”

A kérdésre visszatérve ennél találóbb címet én sem adhattam volna a műsornak, tökéletesen kifejezi azt, hogy, ha hazai labdarúgásról van szó, akkor számomra „Csak a Loki” létezik.

Melyik volt a legemlékezetesebb műsora és miért?

Legemlékezetesebb műsorként talán azokat említeném, melyekben az egykori Loki-ikonok portréi voltak. Kerekes Zsombor, Sándor Tamás, Bernáth Csaba, vagy Dombi Tibi például, a 2000-es évek klasszisai. Ezek az adások mindig visszaidézték a gyermekkori emlékeimet, melyeket az Oláh Gábor utcai Stadionban éltem át. Az egész család bérlete a „Dombi Tibi-szektorba” szólt, valószínűleg emiatt is azokat szerettem különösen, amelyekben Tibi nyilatkozott, én kifejezetten kedvelem a humorát.

Mit gondol a debreceni labdarúgás jelenlegi helyzetéről?

Kint voltam az előző szezon utolsó mérkőzésén, ahol az utolsó percig bíztam benne, hogy sikerül bent maradnunk az első osztályban. Sajnos nem így alakult, így engem is szomorúsággal töltött el, amikor a Paks elleni döntetlent követően a csapat visszaesett az NB II.-be. Ugyanakkor a fiúk idei teljesítményét látva úgy gondolom, hogy okkal bízhatunk a visszajutásban.

A „Csak a Loki” következő adása február 25-én, csütörtökön, 15 óra 47 perctől lesz látható az M4 Sporton. A Debrecen Televízió másnap, február 26-án, 20 óra 20 perctől ismétli az adást. A műsort ezentúl Pinczés Mariann vezeti Szarka Mónika helyett.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában