Vízilabda

2021.02.27. 19:47

Ötgólos vereséget szenvedett a DVSE

Hazai medencében kapott ki a debreceni csapat a Tigra-ZF-Egertől az OB I. 20. fordulójában.

Fotó: Kiss Annamarie

A mieink az elején méltó ellenfelei voltak a hetedik helyen álló Heves megyeieknek, de végül érvényesült a papírforma – számolt be honlapján a cívisvárosi klub.

Tavaly még a DVSE csapatkapitánya volt, most viszont egykori csapattársait szomorította Kovács Gábor, aki a mérkőzés első találatát szerezte. A következő támadásból Nagy Norbert harcolt ki ötméterest, melyet Macsi Patrik értékesített. Az átlövő kisvártatva megduplázta saját maga és csapata góljainak számát, melyre az egriek kettővel válaszoltak, így ők mehettek minimális előnnyel az első rövid szünetre. (2-3)

A vendégek lendülete kitartott a második nyolc percben is, a negyed felénél már 6-2 volt az állás. A debreceni gólcsendet Macsi Patrik törhette volna meg, de a jó formában védő Krémer kivédte a büntetőjét. Nem sokkal később öccse, Macsi Martin talált be akcióból, majd Bodoróczki Tamás hozta közelebb az övéit. A csapatok nagy lövőkedvvel játszottak, és egy kifejezetten látványos első félidőt produkáltak. Az utolsó szó Oltean Sebastiané volt, aki szabaddobásból volt eredményes. (5-8)

Fordulás után tovább folytatódott az Eger dominanciája, az ellenfél kihasználva a DVSE pontatlanságait szép lassan ellépdelt a hazaiaktól. A harmadik játékrészben a Macsi-testvérek tartották meccsben a debrecenieket: Patrik akcióból, Martin pedig ötméteresből növelte a hazai gólok számát. Utóbbi nem mindennapi esemény után született: 5 másodperccel a dudaszó előtt Oltean Sebastian büntetőjét kivédte Krémer, a kipattanót azonban visszaszerezte a DVSE játékosa, aki újabb ötméterest harcolt ki, melyet már sikerült értékesíteni. (7-12)

A válogatott edzőtáborból hazaérkező Baksa Benedek gólja nyitotta a záró felvonást, melyre Macsi Patrik válaszolt akcióból. Az utolsó percekben négy gól született, igazságos elosztásban: mieinknél Macsi Martin és Zsilák László találtak be. A vége 15-10 lett, így a szeptemberi hazai győzelem után az Eger Debrecenből is elvitte a három pontot.

A tények

Férfi OB I. 20. forduló

Debreceni VSE – Tigra-ZF-Eger 10-15 (2-3, 3-5, 2-4, 3-3)

Gólszerzők: Macsi M. 4, Macsi P. 3, Zsilák, Bodoróczki, Oltean, illetve Murisic 4, Baksa B. 3, Lőrincz B. 2, Szalai 2, Kovács Gábor, Török, Rádli, Gólya

Mesterszemmel

Miroslav Bajin, a DVSE vezetőedzője: – Sokat készültünk a mai találkozóra, hiszen szerettünk volna meglepetést okozni. Sajnos az első negyedben mutatott játékunkat nem tudtuk átmenteni a folytatásra, ezt pedig kihasználta az Eger. A tíz lőtt góllal elégedett vagyok, de átlövésből több elkerülhető találatot is kaptunk, amit a jövőben el kell kerülnünk. Gratulálok az Egernek!

Petrovai Márton, a Tigra-ZF-Eger vezetőedzője: – Az elején meglepett minket a debreceniek védekezése, de sikerült jól reagálnunk rá. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de szerencsére sikerült elbírnunk a terhet és megnyernünk a találkozót. A győzelmet szeretném a nagymamámnak ajánlani, aki a héten hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában