kézilabda

2021.02.24. 19:56

Már az elején eldőlt a DVSC Vác elleni meccse

A rengeteg hibával játszó Lokinak nem igazán volt esélye a Dunakanyarban.

20210214 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló DVSC - MTK női NBI kézilabda mérkőzés. képen: DESPOTOVIC JELENA #80

Fotó: Napló-archív

Igazi „négypontos” rangadó várt a bajnokságban a DVSC Schaeffler együttesére a váciak ellen szerda este. A múlt héten megsérülő Kovács Anna nem állhatott Köstner Vilmos rendelkezésére, ami alaposan rányomta a bélyegét a piros-fehérek támadójátékára. Nem túlzás, hogy borzasztóan kezdte a találkozót a fekete-fehérben játszó Loki, a hajdúságiak 5–0-nál szerezték az első góljukat. Ekkor már túl voltunk egy debreceni időkérésen, de sajnos látszólag semmit sem használt, mert gyakorlatilag minden váci támadás gólt eredményezett. Sem a kezdőkapus német válogatott Ann-Cathrin Giegerich, sem a 7. percben a helyére becserélt Csapó Kyra nem tudta útját állni a váci lövéseknek ebben az időszakban. Ha pozitívumokat próbáltunk keresni, mindössze a heteseket magabiztosan értékesítő Hornyák Dóra játéka volt megemlíthető.

A 17. percben 11–5-nél már második idejét kérte ki a vendégkispad, és bizony Köstner mester meglehetősen feldúltan magyarázta tanítványainak, hogy mit kellene csinálniuk. Átmenetileg sikerült is megfelezni a korábbi nyolcgólos hátrányt, de aztán leginkább 5-6 gólon billegett a két gárda között a különbség. Végül 19–13-as hazai vezetésnél vonultak pihenőre a felek.

Fordulás után eleinte úgy tűnt, hogy nem igazán változik a meccs képe, aztán háromgólos közelségbe lopta magát a DVSC, amihez kellettek Csapó védései is. A debrecenieknek volt lehetőségük kettőre is feljönni, de elhibázták a ziccert, így ismét négy lett a differencia (44. perc, 24–21). Tagadhatatlanul rosszul játszott a Loki, de főleg a második játékrészben nem igazán bírta a játékvezetők szimpátiáját az együttes. Hozzá kell tenni, hogy nem ezen múlt a vereség, hanem azon a rengeteg hibán, amelyet a cívisvárosi kézilabdázók elkövettek a találkozón. Becsületükre legyen mondva, egy pillanatra sem adták fel Hornyákék, de ez is csak egy 32–28-as vereséghez volt elegendő, így a lefújás után megérdemelten ropták a körtáncot a hazaiak.

Vasárnap a remek passzban lévő Mosonmagyaróvár otthonában kellene javítani, ami az együttes formáját elnézve igen nehéz feladat lesz.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában