Nyithatnak az edzőtermek?

2021.02.12. 20:11

Jó hírek és jó tanácsok a debreceni testépítőtől

Bohos Kornél őszintén beszélt az konditermek aktuális helyzetéről, az otthoni edzésekről és a visszatérésről is.

Fotó: Bohos Kornél-archív

Sokan vágynak vissza az edzőtermekbe, hogy formálják a testüket, leadják a plusz kilókat, ám még mindig csak az otthoni „tornázás” marad kisegítésként. Vagy mégsem? Bohos Kornél, a debreceni Cutler Gym vezetője a Naplónak biztató jelekről is beszélt ezzel kapcsolatban, de kezdjük az elején.

– Már januárban el akartam kezdeni az edzést, feljött rám négy kiló az ünnepek alatt – mondta egy fiatal lány. – A napom meghatározó része volt, mikor lementem az edzőterembe, s egy bő órát ott töltöttem, hiányzik az egésznek a hangulata – jegyezte meg egy fiatalember az utcán. Lépten-nyomon ilyen és hasonló mondatokba fut bele az ember, de lehet, hogy nem kell sokat várni az újbóli nyitásra?!

Fotó: Bohos Kornél-archív

– Higgyék el, mi is nehezen viseljük már a bezártságot – kezdte a Naplónak Bohos Kornél edzőterem-vezető. – Csak a versenyszerűen sportolóknak lehetünk nyitva, ez minket is megvisel. Egyrészt havonta 2-3 millió forint a bérleti díja egy 2 ezer négyzetméteres teremnek, másrészt van rezsiköltség is, és az alkalmazottak sem fénnyel táplálkoznak – mondta. A személyi edzőként is dolgozó szakember arról is beszélt, hogy van egy országos terv, amely hétfővel akár nyitással kecsegtethet a termeknek. Mint mondta, arról lenne szó, hogy a testépítők országos szövetsége nagyon szigorú szabályok mellett (három méterenként lennének a gépek, plexifal választaná el a különböző részeket a teremben) kinyitná a konditermeket, s erre be is adtak egy kérvényt a kormány felé – még várják a választ. – Nagy beruházás kellene ahhoz, hogy ez megtörténjen, viszont ha nem lép senki semmit ez ügyben, sok terem akár 1-2 hónapon belül végleg is bezárhat – foglalta össze érzéseit a testépítő.

Fotó: Bohos Kornél-archív

Otthoni edzés: igen vagy nem?

– Megmondom őszintén, én nem szeretek a lakásban edzeni. Nekem kell a termek feelingje, szeretem ha sokan vannak körülöttem, nyüzsög minden. Viszont azt is el kell mondjam,hogy még mindig jobb otthon edzeni, mint sehogy – mondta. Bohos Kornél ugyanakkor – ahogy már oly sokan – azt is kiemelte, hogy az étkezés a legfontosabb a fogyásban, a formában tartásban, az egészség megőrzésében, az az elsődleges dolog, amire oda kell figyelni. De azt is hozzátette, hogy ha nincs meg a kellő motiváció az edzésben, akkor az étkezésben sem lesz meg, ez pedig a formán látszik meg először. Valamint mindenkit arra sarkall, hogy kezdje el az idén is testének formálását.

„Senki ne izguljon, nagyon sokan kihagyták mostanság az edzéseket, majd visszajön az a kerek popsi, az az izmos bicepsz, csak tegyünk érte. Ha más nem is, a nyár adjon motivációt, ugye milyen jó dolog jól kinézni?!”

– zárta gondolatait az edző. Aki amolyan utóiratként hozzáfűzte mondandójához, hogy neki is van elmaradása a koronavírus miatt. Örült, hogy legalább pihent egy kicsit a szervezete, és rájött, hogy újrakezdeni még nehezebb, mint elkezdeni, de nincs lehetetlen, szóval hajrá mindenkinek!

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában