labdarúgás

2021.02.27. 10:00

ETO FC-DEAC: kamatoztatható-e a múltkori győzelem?

Sigér Ákos visszatéréséről, illetve a győztes meccs esetleges hasznos következményeiről érdeklődtünk.

Debrecen 20200805 Labdarúgás 2020 NBII NB2 Merkantil Bank Liga Deac Debrecen DVSC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Sigér Ákos

Fotó: NS-archív

A DEAC NB II.-es labdarúgócsapata Győrben lép pályára vasárnap 14 órától a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában. A legutóbbi győztes debreceni találkozón (2–0) több változtatást is eszközölt Sándor Tamás, a héten viszont több szurkoló is arról a változásról érdeklődött, hogy Sigér Ákos visszatér-e a csapatba a hétvégén. Egyelőre ezzel kapcsolatban egyik szemük sírhat a szimpatizánsoknak, másik viszont örülhet.

– Egyre többet tudok kint lenni a fiúkkal a pályán, lassan akár már csatlakozhatok is az együtteshez, de leghamarabb március elején várható ez, ha a realitások talaján maradok – kezdte némileg kecsegtető szavait a sérülésből tehát lassan visszatérő játékos. – Minden meccsen jelen vagyok, ott szerettem volna lenni az elmúlt hat hónapban is az együttes háza táján, nem szerettem volna a sérülés miatt elszakadni a gárdától – mondta. A fiatal labdarúgó arról is beszélt, hogy nehéz kintről segíteni csapattársait, de mindent megtesz azért, hogy biztassa a fiúkat, hiszen szerinte még nincs veszve semmi, vagy ahogy később fogalmazott: – A remény hal meg utoljára Debrecenben is!

Bizakodás a múltból a jövőbe

– A Szolnok elleni győzelemből nagyon sok erőt kell merítenünk. A biztos bennmaradáshoz meg kellene nyernünk 9 meccset körülbelül a hátralévő 13 összecsapásból. Azonban ismét a realitások talaján maradva azt mondom, hogy ha azt az akaraterőt, küzdőszellemet átültetjük minden összecsapásra, ami vasárnap is megvolt, akkor sikerülnie kell. Most már elértük, hogy két góllal is tudunk akár nyerni, és még csak kontrát sem kaptunk, haladnunk kellene ezen az úton tovább – vélekedett.

Az ETO Nyíregyházán lépett pályára utoljára, ahol 1–0-ra kikapott, s jelenleg a tabella 11. helyén áll 33 ponttal, 9 győzelmük van, 6 döntetlenjük, és 10 vereségük, legutóbbi 5 mérkőzésükből csupán 1-et sikerült megnyerniük.

A vasárnapi bajnoki a hatályos kormányrendelet értelmében zárt kapus lesz, de az ETO FC Győr YouTube-csatornáján élőben lehet figyelemmel követni.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában