atlétika

2021.02.22. 17:17

Az arany ellenére többet várt magától Klekner Hanga

Az Achillesével küszködő Klekner Hanga reméli, a szünetben kipiheni a sérülését.

Budapest 20200222 Atltika Fedett plys OB Foto Trk Attila - Nemzeti Sport A kpen: Klekner Hanga

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Megvédte címét a múlt hétvégi Fedettpályás Országos Bajnokságon Klekner Hanga, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola rúdugró kiválósága. A fiatal atléta jó emlékeket őriz a BOK Sportcsarnokról, mert egy évvel ezelőtt ott döntötte meg egyéni csúcsát. Bár most a 4 méter 30 cm-től ugyan elmaradt, de a 4.20-as teljesítménye is bőven elegendő volt az aranyéremhez.

– Annak ellenére jól sikerült a felkészülésem a fedett pályás szezonra, hogy már egy ideje küszködöm az Achillesemmel – mondta el a Hajdú-bihari Napló megkeresésére Klekner Hanga. – Január elején kezdett megint rossz lenni, az utolsó előtti versenyemet megelőző héten például nem is tudtam ugrani, mert eléggé fájt az edzéseken. Szerencsére ettől függetlenül az idén már az összes versenyen tizenhat lépésből ugrottam, tavaly például csak két megmérettetésen vállalkoztam erre. Az OB-n kicsit többet vártam magamtól, mert nem ugrottam szépen, nem volt összeszedett a mozgásom. Amikor tavaly 4.30-at ugrottam, klappolt minden, de most ezt nem tudom elmondani. De igazából boldog vagyok, mert elég stabil fedett pályás szezont tudok magam mögött, tavaly négy métereket ugrottam, most meg azért 4.10-et, 4.15-öt. Innen kell tovább lépni, hogy idén ne forduljon elő az, hogy a szabadtéri szezonban javulás helyett inkább visszaesek – mondta el a DSC-SI versenyzője.

Klekner számára az OB-val véget is ért a fedett szezon, ezen a héten pihen, majd edzőjével megkezdik a felkészülést a szabadtéri idényre, amelyben a cívisvárosi atléta fő versenye az U23-as Európa-bajnokság lesz. A szintideje már megvan, két évvel ezelőtt a 4.15 már döntőt ért, úgyhogy a bajnoknőnek jó esélye lesz egy szép eredménnyel búcsúzni az utánpótlás versenyektől.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában