labdarúgás

2021.02.26. 14:56

A gólgyáros Nagy Sándor újra Gere mester mellett lehet

A labdarúgó ismét nád­udvari mezben törhet borsot a megyei másodosztály kapusainak orra alá.

Nagy Sándort (balra pirosban) ünneplik a társak | Fotó: Marján László

Fotó: Marján László

Még diákként tanította és edzette Nagy Sándort mostani mestere, Gere Csaba. A Sankó becenévvel illetett futballista gyerekként külföldi túrán is járt akkori tanár-edzőjével, most pedig – szerepelve Kaba, Püspökladány, Nagyrábé és Földes focicsapataiban is – szintén az ő együttesében játszik. Gólerősségét mi sem jelzi jobban, minthogy úgy vezeti a megyei másodosztályú bajnokságban szereplő Nádudvari Sportegyesület házi góllövő listáját kilenc találattal, hogy kényszerűségből és rutinjának köszönhetően többször is hátvédként számított rá edzője a bajnoki összecsapásokon.

Sankó ugyan több alkalommal is szerzett már három vagy négy gólt egy mérkőzésen, de várja, hogy egyszer a mesterötös is összejöjjön. – Az Ebes elleni triplázásom a legkedvesebb emlékem – gondolt vissza a nem túl távoli múltba a 32 éves játékos lapunknak. – Ez a három találatom nem egy sokgólos győzelem során született, hanem pont ennyi kellett a győzelemhez.

Nagy Sándort (balra pirosban) ünneplik a társak | Fotó: Marján László

Szép emlékek után bizakodás

A Nádudvar második helyen áll jelenleg a megyei II. osztály tabelláján. – Bátran kimerem jelenteni, hogy az elmúlt tíz év legjobb nádudvari gárdája a mostani. Nem elhanyagolható az sem, hogy fiatal az átlagéletkora a csapatnak, és az együttes gerincét helyi játékosok alkotják. Azt nehéz megmondani, hogy a végén ez mire lesz elég, mert a bajnokság lebonyolítási rendszere miatt tavasszal új ellenfelekkel fogunk megmérkőzni. Amennyiben továbbra is olyan szellemben lépünk pályára, mint eddig, akkor meglehet a dobogó vagy akár a bajnoki cím is – bizakodott végül Nagy Sándor.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában