28-31

2021.01.09. 08:22

Ózdon nyertek Ligakupa-meccset a DEAC-os kézisek

A DEAC együttese Pethő Ákos vezérletével diadalmaskodott az Ózdi KC otthonában a Ligakupa D-csoportjának 5. fordulójában – számolt be az egyetemi csapat honlapja.

Fotó: deac.hu

A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata a szintén NB I/B-ben szereplő, és ott jelenleg a harmadik helyen álló Ózdi KC otthonában játszott Ligakupa-mérkőzést péntek este. A klubhonlap emlékeztet: a két együttes már megmérkőzött egymással ebben a sorozatban: a november 3-i összecsapáson a mieink 27-24-re nyertek a DESOK-ban. Ezt követően a DEAC két találkozót játszott az NB I.-es Eger ellen, és bár méltó ellenfele volt a Heves megyeieknek, a rutin felülkerekedett. Az Ózdnak szintén egy győzelem és két vereség volt a mérlege, a DEAC-on kívül kikaptak a Nyíregyházától idegenben, de hazai pályán hozták a meccset a szabolcsiak ellen.

Négy gyors góllal nyitotta a Debrecen a Marosi István Sportcsarnokban rendezett mérkőzést, a hazaiak csak a 8. percben tudtak először betalálni a kapujukba. Ezt követően is tartották előnyüket az egyetemisták, a különbség rendre három-négygólos volt a DEAC javára. A félidő utolsó tíz percében azonban feljöttek az ózdiak, sőt be is érték a DEAC-ot – annak is köszönhetően, hogy egyszerre több debrecenit kiállítottak, amit az ellenfél kihasznált –, így egyenlő állásnál vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, a 41. percben négygólos is volt az előnyük, ennél jobban azonban nem tudtak elhúzni. Az egyetemi csapat rendezte sorait, és a 47. minutumban visszavették a vezetést, amit már nem is adtak ki a kezükből. Bár az ózdiak kétszer is egyenlítettek, de fordítani nem tudtak.

A DEAC végül 31-28-ra megnyerte a mérkőzést. Pethő Ákos teljesítményét külön ki lehet emelni, hiszen 12 góllal járult hozzá a sikerhez.

A DEAC jelenleg a második helyen áll a tabellán, amit az Eger vezet. Mögöttük az Ózd és a Nyíregyháza következik a sorban.

A tények

Ligakupa D-csoport, 5. forduló

ÓAM-Ózdi KC–DEAC 28-31 (16-16)

Marosi István Városi Sportcsarnok. Vezette: Bátori, Szécsi.

DEAC: Mándi, Maródi – Hornyák Z., Mucza 2, Mórucz 2, Leiter 1, Pál G. 1, Vécsei 4, Kathi, Pethő 12 (3), Péter D. 5 (1), Füzesi 1, Szolnoki, Tóth M. 3.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/5, ill. 4/4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában