Női kézi-vb

2020.12.10. 12:26

Nehéz helyzetbe sodorták magukat a magyar lányok

Bár kikapott Hollandiától a C csoport utolsó meccsén, a magyar női kézilabda–válogatott mégis ott lehet a középdöntőben.

Budaörs 20200210 Kézilabda 2020 nõk nõi válogatott edzés Fotó Török Attila Nemzeti Sport Danyi Gábor Elek Gábor

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Parádésan kezdték Tóviziék az összecsapást kedden késő este, az pedig már a mérkőzés előtt nyilvánvaló volt, hogy biztos a továbbjutásuk, csak éppen az nem volt mindegy, hogy mennyi ponttal léphetnek be az egyenes kiesés szakasz ,,kapuján” a mieink. Hazánk kézilabdás lányai 40 percig tudtak a hollandok előtt lépkedni, ekkor azonban a ,,tulipánosok” beérték Klujberéket, s meg sem álltak a győzelemig. A regnáló világbajnoknak fontos is volt a két pont megszerzése, hiszen ellenkező esetben szégyenükre csomagolhattak volna haza. Így viszont nekünk marad az öröm az ürömben: a magyarok így is ott lehetnek a következő körben, viszont 0 ponttal. Szombaton a németek ellen kell pályára lépnie Danyi Gábor és Elek Gábor tanítványainak, majd hétfőn a románok ellen, s kedden a bombaerős norvégokkal szemben.

Csapó Erika | Fotó: Napló-archív

Szakértő szemmel

– Egy mérkőzés kétszer 30 percből áll. Hiába a nagyarányú győzelem a szerbek ellen, a hollandokkal szemben is végig koncentrálni kellett volna. Nem értem, hogy mi nyomasztott minket és miért. Hogyhogy nem voltunk felszabadultak? Ha csak egy pontot szereztünk volna, már nem nulla egységgel fordulunk a középdöntőkre. Az aktuális világbajnok elleni összecsapás előtt is tiszta volt, hogy Hollandiának van veszítenivalója, nekünk nincs, mivel Szerbia a horvátoktól is kikapott. Az első húsz percben jobbak voltunk, de szerintem csak azért, mert a holland válogatott ebben az időben csak tapogatózott. A második félidőre pedig már úgy jöttek ki, hogy nem állíthatja meg őket senki. Láthatóan az sem törte meg az együttesüket, hogy pontjuk sem volt a harmadik körre. A félidőre a kétgólos előnyünk az pont arra volt jó, hogy ellenfelünkben reményt tápláljon a győzelem iránt. A szokatlanságra nem panaszkodhatunk, egy Fradi-sorral álltunk ki, mégsem voltunk huszárosak se védekezésben, se támadásban. A szakmai stáb folyamatosan azt hangoztatja, hogy nincs tétje az Eb-nek, de nagyon jól tudjuk, hogy a közvéleménynek csak a sikeresség számít. Továbbjutottunk ugyan, de a németek mindent egy lapra fognak feltenni, a románoknál Neagu veszélyesebb, mint valaha, a norvégokra pedig talán külön ki sem kell térnem – nyilatkozta Csapó Erika, a DVSC Kézilabda Akadémia edzője.

Palánki István

Borítókép: Danyi Gábor (balra) és Elek Gábor még küzdhet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában