Labdarúgó NB II.

2020.11.21. 10:00

DEAC: előtérbe kerülhet a sokoldalúság

Urbin Péter reméli, csapata a szebbik arcát mutatja majd a Haladás ellen.

Fotó: deac.hu

Hazai pályán folytatja az NB II. Merkantil Bank Liga küzdelmeit a DEAC labdarúgócsapata, a Szombathelyi Haladás érkezik vasárnap a Dóczy József utcai Sportcampusra. Fontos lenne, hogy a szerencse is a debreceniek pártjára álljon, hiszen legutóbb, a 16. fordulóban például a 94. percben csúszott ki a kezükből a döntetlen Kaposváron.

– A szünet adta két hét nagyon jó volt arra, hogy felfrissüljünk, feltöltődjünk – válaszolta a Hajdú-bihari Naplónak Urbin Péter. – Volt idő a pihenésre, azonban volt munka is bőven ezen időszakban. Arra is lehetőség nyílt, hogy összerázódjon egy picit a csapat – gondolt vissza az elmúlt hetekre a rutinos támadó, aki azt is elmondta, a múlt heti Diósgyőr elleni felkészülési mérkőzésen ki tudtak próbálni új dolgokat a játékukban.

– Ez a hét már teljesen a Haladás elleni felkészülés jegyében zajlott. Kielemeztük őket, megbeszéltük és gyakoroltuk a taktikát, vagyis nincs más hátra, be kellene húznunk a vasárnapi hazai mérkőzést – folytatta a DEAC támadója.

Hét pont még kellene legalább

Valóban égető szüksége lenne a cívisvárosiaknak a három pontra, hiszen jelenleg a tabella utolsó helyén szerénykednek, a ponthátrányuk pedig az előttük álló Csákvárral szemben négy egység. Jó hír, hogy a sérültek meggyógyultak, és a koronavírus-járvány okozta problémák is leszálló ágban vannak az együttesnél. – Bő húszan már tudtunk edzeni a héten, szükségünk is lesz mindenkire, ugyanis – bár nincs megszabva egy kötelezően megszerzésre váró pontszám – hat-hét pontot kellene szereznünk a hátralévő öt mérkőzésünkön ebben a naptári évben. A hazai meccseinket feltétlenül meg kellene nyernünk – fejezte be mondanivalóját Urbin.

Az első feladat tehát vasárnap 13 órától vár a DEAC-ra – bár közhely, és annyiszor elhangzik –, a többin pedig majd utána kell agyalni, most a soron következő „akadály” a lényeg. A mérkőzés az aktuális kormányrendelet értelmében zártkapus lesz, de jó hír a szurkolóknak, hogy a Debrecen TV élőben közvetíti majd az összecsapást.

MSZ

Borítókép: Ez a hét a DEAC-nál a Haladás elleni felkészülés jegyében zajlott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában