bombaformában

2020.09.07. 19:47

Három debreceni sportoló is rekordot döntött az Atlétikai Csapatbajnokságon

Remek eredményeket értek el a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) versenyzői az elmúlt hétvégén megrendezett viadalon.

Fotó: atletika.hu

A Magyar Atlétikai Szövetség idén is kétfordulósra tervezte a csb-t, de a koronavírus-járvány miatt az elődöntőket kihagyták, így minden csapat a döntőben kapott lehetőséget arra, hogy bizonyítson. A székesfehérvári fináléban 31 csapat mérte össze tudását, a DSC-SI atlétái az elmúlt években megszokott módon ezúttal is a Nyíregyházi Sportcentrummal karöltve próbáltak meg minél több pontot szerezni.

Megvalósította a célját

A szombati nyitónap egyik legkiválóbb eredményét Koroknai Máté produkálta, akit 400 gáton meg sem tudtak szorítani a többiek. Tette mindezt ráadásul új egyéni csúccsal (49.71), amivel mintegy hat századot faragott a 2018-as berlini Eb-n elért legjobbján. Ez az idő a tizedik helyet jelenti az európai rangsorban.

– Az ob után a Gyulai Memorialon indultam, az lett volna a legfontosabb versenyem az évben, de sajnos nem volt szerencsénk az időjárással, úgyhogy ott még 50 másodpercen kívül futottam – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak a 27 esztendős gátas. – De már az is biztató volt, ugyanis elég jó külföldi futókkal tudtam tartani az iramot. A verseny után folytattuk a kemény edzést, és reméltem, hogy sikerül megvalósítanom az erre a csonka szezonra kitűzött célomat: egészséges maradjak, és 50 alatt fussam a 400 gátat. Mostanra már szerencsére eljutottam arra a szintre, hogy heti három edzést bír a lábam. Másfél évig küszködtem az Achillesemmel, de már magam mögött hagytam ezt a hosszú és megterhelő periódust. A csb-n a célegyenesben már éreztem, hogy ez jó lehet, főleg, mert maradt bennem erő a hajrára.

„Egyszerre voltam boldog és megkönnyebbült, hogy megvan, elértem a célom, ráadásul ilyen időeredménnyel.”

Az olimpia szempontjából ez a 49.71 határeset, a szintidő 48,90 másodperc, de mivel negyvenen indulhatnak az ötkarikás játékokon, azt számolgattuk az edzőmmel, ha tudok pár tizedet javulni, akkor szinte biztos, hogy meghívnának a szervezők. Egy versenyem van még hátra az idényből, a hétvégi Szuper Liga, ott megpróbálok még tovább faragni a rekordomból, aztán következik egy kis pihenő, majd október közepétől készülünk a következő évre. Ez az idő önbizalmat ad a következő évre – mondta el Koroknai, akinek bátyja, Tibor betegség miatt hagyta ki a megmérettetést.

Fotó: atletika.hu

További rekordok

Szerencsére más debreceni versenyzők is szállították az eredményeket: Kozák Luca két számban, 100 méteren és 100 gáton is diadalmaskodott, utóbbiban Kerekes Grétát megelőzve. Több mint egy métert javított élete legjobbján és nyert gerelyhajításban Szilágyi Réka, míg rúdugrásban Klekner Hanga nem talált legyőzőre. A Rácz Vivien, Dávid Anna. Kerekes Gréta, Kozák Luca összetételű 4x100-as női váltó másodikként zárt, a férfi 3000 méteres akadályfutás végén Lendvai András ideje a dobogó alsó fokát jelentette, ugyancsak harmadik lett félmaratoni távon Kácser Zita. Tovább folytatta az eddigi kiváló szezonját K. Szabó Gabriella, a DSC-SI fiatalja újból megjavítva egyéni rekordját negyedik lett 800 méteren.

A DSC-SI–NYSC közös csapata végül ötödik lett az összesítésben 277 ponttal.

MSZ

A DSC-SI versenyzőinek eredményei

Nők

100 méter

1. Kozák Luca 11.64

100 méter gát

1. Kozák Luca 13.38

2. Kerekes Gréta 13.54

Félmaraton

3. Kácser Zita 10:22.18

Gerelyhajítás

1. Szilágyi Réka 62.45

800 méter

4. K. Szabó Gabriella 2:09.16

Rúdugrás

1. Klekner Hanga 4.05

4x100 méter női váltó

2.(Rácz Vivien, Dávid Anna, Kerekes Gréta, Kozák Luca) 47.04

Férfiak

400 méter gát

1. Koroknai Máté 49.71

3000 méter akadály

3. Lendvai András 9:34.70

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában