röplabda

2020.09.19. 08:16

Egyetemi vereség az Extraliga első körében

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata a FINO Kaposvár csarnokában kezdte az új szezont.

Fotó: Facebook / Fino Kaposvár / deac.hu

A Kaposvár a honi férfi röplabdázás zászlóshajója, hiszen tizennyolc alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet, emellett ugyanennyiszer végzett az élen a Magyar Kupában, emlékeztet cikkében a deac.hu. A Somogy megyeiek a nyáron még acélosabbá váltak, így nem véletlen, hogy idén is érmes álmokat dédelgetnek. Ezzel szemben a DEAC kerete alig változott a holtszezon során, a húzóemberek maradtak, az érkezési oldalon pedig Imre Tibor és F. Nagy Bence neve szerepel.

A hazaiak mestere, Ruben Wolochin nem számíthatott a légiósaira, mivel nem volt rendben a sportorvosi igazolásuk. Ettől függetlenül sem várt könnyű meccs a debreceniekre. A DEAC jobban kezdte az első játszmát, Fazekas megoldásával 3:1-re vezettek. A Kaposvár egyre jobban elkapta a ritmust, 18:12-es eredménynél Fodor Antal időkéréssel próbálta megtörni az ellenfél lendületét. Végül Keen Cameron zárta le az első felvonást (25:18). A második játékrészben tapadt a DEAC a házigazdára, 10:9 után zsinórban négy pontot termeltek. A végjátékban 23:21-et követően egalizáltak, de a szettgyőzelem nem sikerült. Az utolsó szakasz derekán öttel mentek a kaposváriak (15:10).

A bajnokesélyes végül 3:0-s diadallal nyitotta a szezont.

„A külföldiek nélkül is nagyon erős Kaposvárral csaptunk össze, ezt támasztja alá, hogy több válogatott kerettagot vonultatott fel. A második játszmát kis szerencsével meg is nyerhettük volna. Kissé döcögött ugyan a játékunk, ám így is elégedettek vagyok a fiúk teljesítményével. Ebben a mezőnyben minden apró sikerért meg kell küzdenünk” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző a klubhonlapnak.

A DEAC a következő fordulóban a Kecskemétet látja vendégül a DESOK-ban, a találkozó jövő vasárnap 17 órakor kezdődik.

Extraliga 1. forduló

FINO Kaposvár-DEAC 3:0 (25:18, 25:23, 25:19)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában