Atlétika

2020.08.10. 11:23

Motiváltan készül a finnországi tornára a debreceni gátfutó

Remek formában várja a megmérettetéseket Kozák Luca.

20200327 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Kozák Luca Luca magyar gátfutó edzés közben.

Fotó: Napló-archívum

Egyre jobb időeredményeket elérve versenyzik a szezonban Kozák Luca gátfutó. A fiatal lányra nagy kihívás vár, hiszen nemzetközi versenyen szerepel majd Finnországban, ahol nehéz mezőnnyel kell megküzdenie az elsőségért. A sérülései utáni javuló tendenciáról és az általa kitűzött célokról a Hajdú-bihari Naplónak mesélt.

Folyamatos terhelés

Nemrég a Budapest Bajnokság futamán rukkolt elő nagyszerű, 12.90-es idővel a fiatal sportoló. A gátfutó szerint fontos, hogy megtalálja a stabilitást teljesítményében. – Számítottam rá, hogy jó időt fogok futni. Három századon belül volt az elmúlt három eredményem, ami stabilitást adhat, és ezáltal talán összejöhet egy kiugróan jó eredmény. A 125. Atlétikai Magyar Bajnokság után Turku városában, Finnországban fogok futni a World Athletics Continental Tour Goldon, ahol nívós nemzetközi mezőny gyűlik össze, remek lenne ott bizonyítanom. Többször szerepeltem már északi versenyeken, remek a hangulat és a körülmények, nagyon szeretik arrafelé az atlétikát. Augusztus 19-én pedig a Gyulai Memorialon futok Székesfehérváron. Ezen kívül lesz még jó néhány versenyem a közeljövőben, de nem szeretnék túlzásokba esni, nehogy a teljesítményem rovására menjen – tette hozzá Kozák Luca.

Konkrét célok vannak

A debreceni gátfutó folyamatosan igyekszik javítani idején, a sérülései után szeretné túlszárnyalni eddigi legjobb eredményét. – 12.90-12.91-et futottam legutóbb, és az egyéni csúcsomig 12.86-ig szeretnék eljutni, amit kettő éve értem el. Sajnos tavaly több sérülés is hátráltatott, most azonban szerencsére kezdek formába lendülni, és remélhetőleg a pandémia sem tér vissza, így versenyben maradhatok. Amennyiben sikerül újra az egyéni csúcsig lefaragnom az időmet, onnantól a 12.84-es olimpiai kvóta lesz a kitűzött cél.

„Hiába nem lehet idén kvalifikálni az olimpiára, hatalmas önbizalmat adna maga a tudat, hogy sikerült megfutnom azt az időt.”

– A legnagyobb álmom pedig, hogy 12.80-on belülre kerüljek, meglátjuk az elkövetkező időszakban, hogy mennyi van még bennem. Sokan akkor tudnak jól futni, ha simán ők a legjobbak, nekem azonban az ellenfelek jelenléte is fontos, mert egyedül futva nem tudok úgy teljesíteni. Nagyon motivált vagyok, jól mennek az edzések, és végre a szezon is elkezdődött, így nem lehet okom panaszra.

Lapunknak pénteken adott interjúját követően Kozák Luca nyerni tudott 100 méter gátfutásban a 125. Atlétikai Magyar Bajnokság versenyén, így kellő önbizalommal utazhat Finnországba.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában