Amerikai futball

2020.08.26. 18:40

Gólyák ismerkedtek a tojáslabdával

Remek hangulatban telt a gladiátorok látogatása az egyetemi gólyatáborban.

Fotó: DEAC Gladiators-archív

Javában tart a Debreceni Egyetem Gólyatábora, de a járványügyi helyzetre való tekintettel a fiatalok csak szigorú szabályok alapján tudnak ismerkedni az egyetemi léttel. A szervezők természetesen igyekeznek színes programokkal tompítani a szigorúságot, ennek egyik eleme volt a DEAC Gladiators amerikai focistáinak hétfői látogatása.

Fotó: DEAC Gladiators-archív

A játékosok a gólyákat bevonva mutatták meg, miről is szól az amerikai futball, akik szerencsére nem voltak restek kipróbálni magukat ebben a sportban.

Fotó: DEAC Gladiators-archív

– A TTK gólyatáborába látogattunk el, a vírushelyzet miatt a megfelelő óvintézkedések közepette: belépés előtt megmérték a testhőmérsékletünket, illetve alá kellett írnunk egy nyilatkozatot, amivel igazoltuk, hogy nem voltunk külföldön, és nem vagyunk fertőzöttek – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak Nagy Tamás linebacker/fullback. – A labdával kapcsolatos mozdulatokat (dobás, elkapás) és egy kis ütközést is belevittünk a programba, természetesen figyelve mindenki testi épségére. Kellemes meglepetésre sokan voltak kíváncsiak ránk és az amerikai focira, noszogatni sem kellett senkit, szívesen vettek részt a feladatokban. Nagyon barátságosak voltak a gólyák, érdeklődtek, pár csapattól pedig még szerenádot is kaptunk. Kiváló hangulatban telt a nap, mentek a poénok, amelyből a két amerikai játékosunk is kivette a részét, szóval remek program volt – mondta el a 25 éves amerikai futballista.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában