megye I.

2020.07.08. 14:27

Ismét a felsőház a DEAC kitűzött célja

A DEAC megyei csapata igazi egyetemi társaság, a játékosok kötődnek az intézményhez.

Fotó: DEAC

A DEAC második számú labdarúgócsapata a 2018/2019-es idényben a tizedik helyen zárt a Hajdú-Bihar megyei első osztályban. Mint tudjuk a mostani szezont tavasszal felfüggesztette, majd később le is zárta a Magyar Labdarúgó-szövetség a koronavírus-helyzet miatt. Így az egyetemi klub a félbeszakításkor, tizenkilenc fordulót követően a hetedik helyen tartózkodott. Az elmúlt időszakról és a tervekről a gárda vezetőedzője, Katona László beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Jó meccsek

– Szinte változatlan kerettel vágtunk neki ennek az idénynek, Varga Mihály tért vissza egy nagyon hosszú sérülésből, illetve a fiam, Katona Tomi érkezett ősszel. Ennek a szezonnak azzal a célkitűzéssel indultunk neki, hogy a tabella első felében végezzünk, és ha nem is így terveztük a befejezést, de sikerült megvalósítani. Nagy eredmény volt, hogy megvertük a listavezető Monostorpályit, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor sok játékosuk hiányzott, biztos más lett volna, ha mindenki itt van tőlük. Az idény megszakítása előtt közvetlenül a Hajdúböszörményt sikerült hátrányból legyőznünk. Sajnos Sárrétudvaritól szenvedtünk ősszel egy jelentősebb vereséget, az egy negatív emlék, illetve még a legelején a DASE tudott nyerni ellenünk, az egy fájó pont, mert ez mindig egy presztízsmeccs. De volt sok jó összecsapásunk az élen állók ellen is.

Tapasztalt játékosok

A szakember örül annak, hogy – ellentétben néhány kisebb település csapatával – a létszámmal nincs gond, viszont más jellegű nehézségek felmerülnek. – Nekünk bő a keretünk, viszont nincs juttatása a játékosoknak, ezért esetenként sok hiányzónk van. Nagyon változékony a felállásunk, elég ritka, hogy kétszer ugyanaz a kezdő játsszon. Felnőtt emberekről van szó, akiknek sok az elfoglaltságuk. Több tapasztalt futballistánk van, akik korábban magasabb osztályban is játszottak. Sőt, van olyan, aki szerintem most is játszhatna feljebb, de a munka vagy a tanulás miatt már nem a foci az első. A keretünkben amúgy a játékosok közül szinte mindenkinek van valamilyen kötődése az Debreceni Egyetemhez, volt vagy jelenlegi hallgató. Még olyan is akad a fiatalabbak között, aki most jelentkezik.

Katona László elmondta, hogy a következő szezont tekintve is a felsőházba kerülést célozza meg a DEAC.

– Nagyon remélem, hogy a meghatározó játékosaink maradnak. Az a helyzet, hogy mi nagyban függünk az első csapattól, és a különböző körülmények miatt még náluk sem teljesen tisztázódott le minden. Meg kell várnunk, hogy mikor indul a bajnokság, ez alapján kezdhetjük majd a felkészülést. Ha ez kiderül, akkor majd beszélni fogok a játékosokkal, és akkor meglátjuk. Alapvetően a mostani társaság vázára számítok, nagyon nem fogunk új igazolások után menni, hiszen elég bőséges a keretünk szerencsére. A következő idényben is az első nyolcba szeretnénk bekerülni, ha egy kicsit erősödünk, akkor akár még a dobogót is meg lehet célozni.

Bakos Attila

Borítókép: felkészülési mérkőzés a DASE-val, a DEAC fekete mezben látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában