Nemeset, finomat

2020.05.24. 16:38

Másfél hét alatt sikerült megszervezni a Loki jótékonysági főzését

A háromszor 50 adag ételt környékbeli rászorulók kapták.

Fotó: DVSC Schaeffler

Mint arról portálunkon már olvashattak, jótékonysági főzésen és ételosztáson vettek részt a DVSC Schaeffler kézilabdázói pénteken. Három bográcsban főtt a gulyásleves, az összesen 150 adag ételt a Debreceni Karitatív Testület önkéntesek segítségével juttatta el a környéken élő rászorulóknak. A programot a Loki nemzetközi és társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa, a szezon végén az aktív játékot befejező Varsányi Nóra koordinálta.

– Ez volt az első olyan esemény, amelyet, én szerveztem, külön öröm, hogy egy ilyen jó kezdeményezés volt – avatta be a Hajdú-bihari Naplót Varsányi Nóra. – Mi is szerettünk volna segíteni a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévőkön. Olyan dologban gondolkoztunk, amibe bele lehetett vonni a csapatot, a támogatókat és a szurkolóinkat is. Beszéltünk a Karitatív Testülettel, akik örömmel vették a megkeresésünket, segítettek abban, hogy kik kapják meg a rászorulók közül a 150 adag ételt. Másfél hét alatt sikerült megszervezni mindent, meglett a helyszín, az alapanyagok, és találtunk időpontot, ami mindenkinek alkalmas volt. A főzésen hat-hat kézilabdázó, szurkoló illetve szponzor vett részt, délben volt a gyülekező, fél egykor elkezdtük, és háromra kész is lettünk. Jó hangulatban telt a főzés, szerencsére mindenki aktívan kivette a részét. Gulyáslevest készítettünk, a három társaság külön kondérban, így a jótékonyság mellett egy kis versengésjelleget is öltött a történet. Ennek megfelelően egy kis eltérés volt az elkészült ételek között, az egyik kicsit csípősebb, a másik valamivel sűrűbb, a harmadik pedig klasszikusabb lett – ismertette Varsányi, aki elárulta, mindenképp szerették volna, ha az argentin válogatott Elke Karsten ott lesz a főzésen, hiszen neki kiváltképp nehéz lehetett az elmúlt két hónap.

„Elke nem tudott hazautazni a családjához, így számára különösen embert próbáló volt a karanténidőszak. Születése okán nem ehhez az ízvilághoz van szokva, de szerencsére az első pillanatok megdöbbenéséből felocsúdva gyorsan feltalálta magát, és ő is remekül szórakozott”

– nyilatkozta a kézilabdaberkekben Nyüziként ismert Varsányi Nóra.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában