Labdarúgás

2020.05.01. 09:25

Három csoportban készülnek a DEAC-nál

Schön László elmondta, a mostani helyzet speciális feladatokat igényel, de a játékosok partnerek a munkában.

Fotó: Napló-archív

Több mint egy hete újra csoportos edzésmunkát végeznek a DEAC labdarúgói. A játékosok egyelőre kis létszámmal, az egészségügyi előírások betartásával végzik a felkészülést, ennek sajátosságáról kérdezte a Hajdú-bihari Napló Schön Lászlót, a gárda vezető­edzőjét.

Fő a biztonság

– Múlt hétfőn kezdtük a munkát, heti háromszor találkozunk, ekkor három csoportban dolgozunk 4-5 fővel: délelőtt kettő, délután egy csoport tréningezik, a többi nap pedig egyéni edzések vannak előírva a labdarúgóknak. A keret és a stábtagok korábban koronavírus-teszten estek át, hiszen az első az egészség. Minden biztonsági intézkedést betartunk: az edzést lázmérés előzi meg, a foglalkozásokon ügyelünk a megfelelő távolságokra, nincs öltözőhasználat, azaz a játékosok felszerelésben jönnek, és a tréning végeztével egyből hazaindulnak. Leginkább labdás gyakorlatokat végzünk, hiszen ez hiányzott, a korábban egyedül végzett futások és az erősítő gyakorlatok arra voltak jók, hogy az alap-állóképességüket megőrizzék a labdarúgók – mutatott rá a szakember.

Új szituáció

Schön László elmondta, technikai szempontból látszott a visszaesés, mert öt hét labdaérintésszám nélkül nem múlik el nyomtalanul, de a közös munkának köszönhetően egyre kevesebb hibával végzik a gyakorlatokat tanítványai. Hozzátette, mindenkin látszott a ,,labdaéhség”, a játékosok nagy elánnal vetették bele magukat az edzésekbe, senki sem panaszkodik, hanem partner a munkában.

„Ez egy teljesen új szituáció mindenki számára, amire eddig nem volt még példa”

– hangsúlyozta Schön. – A télen végigcsináltunk egy nyolchetes felkészülést, játszottunk egy bajnokit, majd félbeszakadt a pontvadászat, és azóta eddig egyénileg gyakorolhattak csak a futballisták. Nehéz feladat volt összeállítani ezt a speciális felkészülést, normál időszakban is előfordul, hogy egyéni képzéseket tartunk kis csoportban, de ez más, mert itt fokozottabban kell figyelni a játékosok egészségi állapotára, olyan feladatokat kell összerakni a terhelés-pihenés arányában, amelyek minimalizálják a sérülés veszélyét. Azzal mi nem foglalkozunk, hogy a többi csapat miként birkózik meg ezzel a helyzettel, mi magunkra figyelünk, hogy megvalósítsuk a kitűzött céljainkat.

Jól érzi magát

A szakember január közepén vette át a DEAC irányítását, azóta leginkább a szakmával foglakozott, de arra is szakít időt, hogy megismerkedjen a cívisváros nevezetességeivel.

„Jól érzem magam Debrecenben, mostanra teljesen akklimatizálódtam. Barátságos mindenki, úgy érzem, a csapattal is egymásra találtunk.”

A családom otthon maradt, amikor tudnak, meglátogatnak, ami ebben a helyzetben egy kicsit bonyolultabb. Debrecen egy részét már feltérképeztem, amint lehetőségem lesz rá, folytatom a fontosabb helyszínek felkeresését, mert szép város, és szeretném minél jobban megismerni.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában