dvsc

2020.05.04. 19:23

Futóedzésekkel indította felkészülését hétfőn a DVSC

A mostani hét tapasztalatai alapján alakítják majd ki a végleges edzésprogramot.

Debrecen 20180112 Kzilabda 2018 Tavasz nk ni Debrecen DVSC Vida Gerg

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Hétfőtől újra közös edzésen vesznek részt a DVSC Schaeffler kézilabdázói. Mint ismert, a magyar kormány múlt csütörtöki döntésével május 4-től engedélyezte az edzéseket a profi-, az amatőr- és tömegsportban, melyhez igazodva tesztjelleggel a szakmai stáb frissítette az edzésprogramot.

Első lépésként hétfőn minden játékos és stábtag átesett egy koronavírus-teszten, melyet futóedzés követett. Kedden és csütörtökön konditermi erősítés lesz a program, szerdán labdás edzés, a hetet pedig ismét futás zárja pénteken.

Minden edzés Köstner Vilmos elképzelései szerint zajlik majd, ám vezetőedző elővigyázatosságból egyelőre otthonról felügyeli a munkát, így a kondis edzéseket az erőnléti és rehabilitációs szakemberek felügyeletével végzik a lányok, a labdás edzést pedig Vida Gergő vezeti majd.

„Minden előírást betartunk: a konditeremben izoláltan fognak súlyzózni a kézilabdázók, a kiscsoportos, technikai jellegű edzésen pedig a megfelelő távolságokra vigyázva, mindenki a saját labdájával fog dolgozni”

– avatta be a Hajdú-bihari Naplót Vida Gergő, a klub másodedzője. – A labdás foglalkozáson a kézilabda alapmozgásait fogjuk elővenni a testi kontaktus nélkülözésével. A játékosok nem fognak egymáshoz passzolni, a kapusok pedig kesztyűben védenek majd. Hiába nincs versenyidőszak, mindenképp hasznosnak tarjuk, hogy legalább heti egyszer legyen ilyen edzés a nyári alapozás előtt, hiszen a lányok a bajnokság felfüggesztése óta nem fogtak játékszert a kezükbe – mondta el Vida, akivel kapcsolatban megjelent, hogy nyártól a Békéscsaba női együttesét irányítja majd.

A szakember a Naplónak elmondta, örült a megkeresésnek, hiszen egy komoly hagyományokkal bíró klubról van szó, amely válogatott játékosokat nevelt ki a magyar kézilabdának.

– Márciusban kerestek meg Békéscsabáról, és a debreceni klubvezetés engedélyével tárgyalóasztalhoz ültünk. A viharsarkiak vázolták az elképzeléseiket, majd átbeszéltük a szakmai és pénzügyi lehetőségeket. Némi gondolkodás után rábólintottam a lehetőségre, és elkezdtük kialakítani a következő évi keretet: számítok a helyi, tehetséges fiatalokra, akik mellé a tervek szerint külföldről is érkezik játékos, valamint – ahogy már napvilágot látott – Debrecenből négy kézilabdázó kölcsönbe. A DVSC ezeket a játékosokat mindenképpen az első osztályba szerette volna kölcsönadni a fejlődésük érdekében, és mivel a Békéscsaba is keresett kézilabdázókat, találkozott a két klub elképzelése – nyilatkozta Vida Gergő.

MSZ

Mindenki negatív

Hétfő délután elvégezték a DVSC Schaeffler játékosain a koronavírustesztet, minden kézilabdázó és stábtagunk negatív leletet produkált – tudatta a klub honlapja. Mint írják, a szűrésen már jó néhány utánpótláskorú játékos is megjelent, ők a felnőttkerettel dolgoznak majd a következő időszakban, de a tervek szerint hamarosan a DVSC Kézilabda Akadémia valamennyi sportolója részt vesz majd a tesztelésen, s negatív leletek esetén az utánpótlás számára is elkezdődhet a közös munka.

Borítóképünkön Vida Gergő másodedző látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában