Kézilabda

2020.04.19. 11:00

„Debrecen a második otthonom” – Búcsúzik Triffa Ági

A válogatott kapus mindig jó szívvel gondol a Lokira.

20200201 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DVSC Schaeffler – Kastamonu Belediyesi női kézilabda EHF-kupa mérkőzés a Hódos Imre Sportcsarnokban. képen: TRIFFA Ágnes #16

Fotó: Matey István

Három részletben, összesen négy teljes és két csonka szezont húzott le Debrecenben Triffa Ágnes. Először 2007. augusztus 31-én lépett pályára Loki-mezben, ekkor a Hódmezővásárhely volt az ellenfél, utoljára 2020. március 7-én, amikor az Érdet vertük a Hódosban. Tréfi tagja volt a 2010-ben és 2011-ben bajnoki ezüstérmet szerző együttesnek, s pályafutása utolsó világversenyére is Loki-játékosként került ki 2019-ben – elevenítette fel búcsúzó játékosa cívisvárosi pályafutását a DVSC.

– Furcsa szituáció, amit most megélünk, ilyen korábban nem volt, elképzelni sem tudtuk, hogy ez előfordulhat – beszélt a járványveszély miatt félbeszakadt bajnokságról Triffa Ágnes. – Természetesen tudjuk, hogy most nem a sport a legfontosabb, mindenki úgy van vele, hogy ezen legyünk túl, senkinek ne legyen problémája. Egy sportoló sokat álmodozik egy kis extra szünetről, ám nem ilyen áron, nem ilyen körülmények között! – szögezte le.

Ági először a 2007/08-as szezonban volt a DVSC kézilabdázója, majd egyéves ljubljanai kitérő után 2009 nyarán tért vissza. Két, egyaránt ezüstéremmel záruló szezon és a BL-csoportkörbe jutás után 2011 őszén kényszerhelyzetben távozott, ekkor hullott anyagi problémák miatt atomjaira az előző esztendők sikercsapata. Majd hét évvel később, már rutinos kapusként tért vissza 2018-ban, s olyan teljesítményt nyújtott, hogy ott lehetett a 2019-es világbajnokságon.

„Számomra Debrecen mindig egy más kategória, ez város a második otthonom”

– nyilatkozta. – A lelátón, a pályán minden ugyanolyan maradt, mindig szerettem a klubot és a csodálatos közönséget. A jelenlegi csapat nagyon közel állt a szívemhez, folyamatosan fejlődtünk, s jó volt látni, hogy a fiatalok napról napra ügyesebbek, erősebbek lesznek. Remek közösséget alkottunk csapaton, klubon belül és tágabb értelemben a szurkolóinkkal együtt – dicsérte a klubot és a drukkereket.

Triffa Ági először 20 évesen került Debrecenbe, akkor ő volt a keret egyik legfiatalabb tagja, a harmadik Lokinál töltött időszakában pedig már a rutint képviselte.

– Lelkileg teljesen más volt, fiatalként, egy rutinos kapus mellett kézilabdázni, és megint más tapasztalt játékosként támogatni a fiatal pályatársat – mesélt a változásról Ági. – Szabó Dorci most éppen annyi idős, mint amennyi én voltam 2007-ben. Évekkel ezelőtt még a lelátóról figyelhetett, most együtt edzettünk nap mint nap. Nagyon jó mentalitású, jó szellemiségű játékos, szép karrier előtt áll, a következő években egyre több játékidőre lesz szüksége. Remélem, tudtam neki segíteni abban, hogy jó kapussá váljon! – fogalmazott.

Ági már elhagyta Debrecent, párjával Vácon készülnek családot alapítani, s itt tervezi befejezni a pályafutását.

– A fészekrakás időszakát éljük, úgyhogy zűrösek a napjaink – folytatta Tréfi. – A párom miatt mindenképpen Budapest környékén szerettem befejezni a pályafutásomat. Lezárult egy korszak az életemben, még az előttünk álló szezont tisztességgel végigcsinálom, aztán jöhet a családalapítás! – vázolta terveit.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában