Labdarúgás

2020.04.23. 10:18

DEAC: pozitív tapasztalatok a közös edzésekről

Még nem lehet tudni, mikor folytatódhat a pontvadászat, de a Debreceni Egyetem labdarúgói már öt-hat fős csoportokban tréningeznek. Schön László vezetőedző elmondta, a játékosok nagy örömmel vetették bele magukat a munkába.

Fotó: deac.hu

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az NB III. Keleti csoportjában szereplő debreceni futballisták megkezdték a közös tréningeket. Schön László játékosai a különböző előírásokat szigorúan betartva vesznek részt a foglalkozásokon.

Fotó: deac.hu

– A futballisták és a szakmai stáb tagjai is átestek a koronavírus-teszten, szerencsére az eredmények negatívak lettek. Az edzések előtt kötelező lázmérés zajlik. A fiúk nem használhatják az öltözőt, tartják az ideális távolságot, valamint a kézfogások is elmaradnak. Akinek bármilyen egészségügyi problémája van, nem jöhet ki a pályára – nyilatkozta Schön László a klub honlapjának. – Hétfőn, kedden és szerdán tartottunk edzéseket, csütörtökön és pénteken otthon készülnek a játékosok. Délelőttönként két, délutánonként pedig egy csoport tréningezett. Pozitív tapasztalatokkal gazdagodtam, bár a srácokon érződött a hosszú kihagyás, ami nem meglepő, ha nincs meg a kellő mennyiségű labdaérintés. Ám a javulás ebből a szempontból is érzékelhető. Mindenki örömmel vágott bele a munkába, nagyon vártuk már ezt a lehetőséget – mondta a vezetőedző, aki hozzátette, az utóbbi hetekben a DEAC labdarúgói becsülettel dolgoztak, ennek köszönhetően pedig az állóképességüket szinten tudták tartani.

A DEAC az első helyen áll a táblázaton. A Magyar Labdarúgó Szövetség március 16-án jelentette be, hogy a koronavírus miatt határozatlan ideig szünetelnek a honi bajnokságok. A folytatással kapcsolatban hivatalos tájékoztatást még nem adott ki az MLSZ.

– Különböző pletykákat ugyan hallottunk, de ezekkel nem érdemes foglalkozni. Várjuk a bejelentést. Abban biztos vagyok, hogy a legjobb döntést fogják meghozni az elöljárók ebben a helyzetben – mutatott rá Schön László.

A borítóképen: Schön László, a DEAC labdarúgócsapatának vezetőedzője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában