Jegyzet

2020.03.28. 14:02

Helyzetbe kerültünk

Milyen nagy tisztelet, megbecsülés és rajongás övezi a pályán azokat a játékosokat, aki azzal az istenáldotta tehetséggel rendelkeznek, amelynek birtokában bármikor eldönthetnek egy-egy mérkőzést, annak ellenére is, hogy mondjuk egész meccsen csapnivalóan ment számukra a futball.

Tamás Nándor

„Kilencven percig hozzá sem tud szagolni a játékhoz, aztán a semmiből helyzetbe kerül, és azt kíméletlenül kihasználja”

– hallottuk már ezt számtalanszor mondani a zsenikre.

Hiába, jókor, jó helyen lenni – újra csak ismételni tudom –, helyzetbe kerülni ugyanolyan ösztönös, zsigeri kvalitást kíván, mint tűpontos, negyven méteres keresztlabdát adni, vagy egy „robinzonáddal” hatástalanítani a felső sarokba tartó sistergős bombát.

Ezekben a napokban a világ is helyzetbe került, ráadásul igen nehéz helyzetbe. A koronavírus-járvány itt pusztít a mindennapjainkban, felforgatta fenekestől az életünket, kikerülhetetlen tényező lett, azóta semmi sem ugyanolyan, mint előtte volt. Elbocsátások, megszorítások, gazdasági recesszió kísérheti az elszabadult vírus útját.

Természetesen igaz ez a sportra is, nem csoda, hogy itthon is felvetődött a játékosok bérének csökkentésének a lehetősége.

Lássuk be: helyzetbe kerültünk. Ebből „gólt lőni” is megkövetel némi zsigeri zsenialitást. A pályán és azon kívül is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában