bemutatták az autót

2020.03.13. 07:39

Egy igazi méregzsákba ül Vizelli Károly

Először szerepel hajdú-bihari páros a magyar ralibajnokság topkategóriájában.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Egy csúcskategóriás rally autóval vág neki az idei bajnoki szezonnak a Vizelli Károly-Nagy Péter duó – derült ki a Korda Racing és a ralipáros csütörtöki bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóján. A nagyjából 280 lóerős Skoda Fabia R5 egy ízig-vérig versenyautó, melyet egy 1,6 literes turbómotor hajt, aminek ereje egy ötsebességes szekvenciális váltón és összkerékhajtáson keresztül jut a kerekekhez. Ezzel az R5-össel tavaly Vincze Ferenc és Bacigal Igor abszolút bajnoki címet nyert, tehát egy nagyon versenyképes gépről van szó. A hajdúsági kettős ennek ellenére 2020-at a tanulásnak szánja, terveik szerint az összes hazai futamon rajthoz állnak majd a kategóriájukban.

Van benne potenciál

– Tíz éve versenyzek a pályákon vagy a magyar bajnokságban, Ladával kezdtünk és azzal is versenyeztünk mostanáig – ismertette Vizelli Károly, a gép új pilótája. – Most egy nagy lépést megtéve egy csúcskategóriás versenyautóba ülünk át ebben az esztendőben. Idén kivételesen erős lesz a mezőny, több mint 20 topkategóriás versenyző indul a bajnokságban, így mi ezt a szezont a tanulásra szánjuk. Egyszer már teszteltük és tetszett az autó, nagyon gyors, egy igazi méregzsák, tehát van benne potenciál. Bár még rengeteg újdonsággal fogunk szembesülni, azon leszünk, hogy a lehető leghamarabb kiismerjük, miként lehet vele a leggyorsabban menni – nyilatkozta Vizelli.

A bemutatón egy együttműködést is bejelentettek csapat és Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány között.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában