Koronavírus

2020.03.11. 20:28

A DEAC csapatai is zárt kapuk mögött játszanak

A kormány szerdai határozata nyomán a DEAC három csapatának hétvégi bajnokija zárt kapus lesz, míg a Gladiators szezonnyitó mérkőzése korlátozott nézőszámmal tekinthető meg.

20200211 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Deac Debreceni Kosárlabda Akadémia - Pécs PVSK-VEOLIA NBI férfi kosárlabda mérkőzés. képen: Milosevic Strahinja #9

Fotó: Kiss Annamarie

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, az operatív törzs javaslata alapján a kormány szerdán kihirdette a veszélyhelyzetet, amely határozatlan ideig tart. Ennek alapján tilos Magyarországon száz fő felett beltéri és ötszáz fő felett kültéri rendezvényeket tartani. Mindez érinti a DEAC mérkőzéseit is – írja közleményében a klub sajtóreferense.

Hétvégén a DEAC négy csapata játszik bajnokit hazai pályán: kosárlabdázóink szombaton az Alba Volánt fogadják az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, míg a kézisek a Nádudvart, a női futsalosok a Szekszárdot látják vendégül a DESOK-ban. Ezek a találkozók zárt kapusak lesznek.

A Gladiators amerikaifutball-csapat vasárnap a Budapest Wolves gárdájával mérkőzik meg a Böszörményi úti Campus füves pályáján, a mérkőzésen korlátozott számban lehetnek jelen nézők – tudtuk meg.

A rendelkezések a veszélyhelyzet visszavonásáig tartanak. A fejleményekről folyamatosan tájékoztatják a szurkolókat.

A Nádudvar elleni mérkőzést a rendkívüli járványügyi intézkedésekre hivatkozva azóta lemondták.

Borítókép: Milosevic Strahinja a DEAC színeiben

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában