kézilabda

2020.02.13. 15:53

Nincs hiányérzete Nyüzinek

Varsányi Nóra döntött: nem szeretne tovább fájdalomcsillapítókon élni, idény végén visszavonul.

Fotó: Napló-archív

Sokak kedvence úgy határozott, idény végén befejezi aktív pályafutását. A DVSC Schaeffler hivatalos honlapján szerdán este jelentették be a hírt, miszerint a Nyüzi becenévre hallgató jobbszélső a 2019/20-as szezon végeztével visszavonul.

Varsányi Nóra Nádudvaron kezdte a pályafutását, 2009-ben került Debrecenbe, és azóta a Lokit erősíti. Természetesen kíváncsiak voltunk, miért döntött így a 28 éves kézis.

Szeretne még bizonyítani

– Már hónapok óta érlelődött bennem a visszavonulás gondolata. Nem reklámoztam, de hosszú ideje szenvedek a sarkam miatt, másfél éve fájdalomcsillapítókat szedek, hogy egyáltalán játszani, edzeni tudjak. Vegyes érzések kavarognak bennem, hiszen régóta a kézilabda az életem, azonban nem szerettem volna még jobban kizsigerelni a testem, úgy gondolom, még épp időben lépek. A sok éves terhelést már nem bírja a lábam, ezért alacsonyabb osztályban sem fogok játszani, befejezem – mondta el Varsányi, aki azt is megosztotta lapunkkal, hogy a csapattársai közül sokan meglepődtek a döntésén, sajnálják, hogy befejezi, de elfogadják. Megtudtuk, sok szurkoló is írt Nórinak, akinek ez nagyon jól esett.

A cívisvárosiak 6-osa korábban sportközgazdászként végzett a Debreceni Egyetemen, és szeretne majd a végzettségének megfelelő munkakörben elhelyezkedni. Egyelőre még nem keresett állást, hiszen még van feladata a Lokinál is.

– Bár a bejelentés már megtörtént, ettől függetlenül még van hátra jó néhány mérkőzés, melyeken bizonyítani szeretnék. Eddig sem tartalékoltam, ugyanakkor ha lehet, most még inkább ég bennem a bizonyítási vágy, jó lenne szépen búcsúzni.

„Természetesen már számot vetettem magamban, nincs hiányérzetem, úgy hiszem, szép éveket futottam be, Debrecenben otthonra leltem, és megtaláltam a számításaimat”

– fogalmazott a jobbszélső.

Nyüzi és társai már szombaton bizonyíthatnak is, hiszen 15 órától a Vác együttesével küzdenek meg a Hódosban.

A kilencedik

A klub honlapja szerint 280 tétmeccsen lépett pályára (231 bajnoki, 25 nemzetközi kupa, 24 Magyar Kupa) piros-fehér szerelésben, a Loki történetében az NB I.-es meccsek számát tekintve a 9., minden összecsapást figyelembe véve a 12. helyen áll az örökrangsorban. 2019. októberében, az MTK elleni mérkőzésen szerezte pályafutása 2000. gólját.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában