Futsal Magyar Kupa 

2020.02.23. 16:57

Elmaradt a címvédés, kikapott a Mezei-Vill

A házigazda Haladás emelhette magasba a kupát, miután a vasárnapi fináléban 4–2-re legyőzte az Újfalut.

Fotó: Bobák Róbert

Szombathelyen rendezték meg a hétvégén a futsal Magyar Kupa négyes döntőjét. A legjobb négy férfi csapat között a címvédő MVFC Berettyóújfalu is ott volt: a hajdú-bihariak a másodosztályú Érd ellen vívták meg szombati elődöntőjüket. Az első félidő végén meglepetésre ugyan még az érdiek vezettek 2–1-re, ám a folytatásban fordult a kocka, és a Mezei-Vill esélyeshez méltón, 6–3-as sikert aratott, így bejutott a vasárnapi fináléba.

A másik elődöntőn a Haladás 4–0-ra verte a Veszprémet, így vasárnap délután, a döntőben a házigazda szombathelyiek csaptak össze a Berettyóval.

A sors pikantériája, hogy a döntőben épp az a Dávid Richárd szerezte meg a vezetést a Halinak, aki korábban évekig az Újfalu sikeréért küzdött. A folytatásban Horváth Péter növelte a hazaiak előnyét. Ám jött Gál István a 14. percben, és szépített, majd még a szünet előtt egyenlített a Mezei Vill.

Ismét hátrányban

Fordulás után viszonylag hamar ismét a szombathelyiek kerültek előnybe, amit a végéig őrizni is tudtak. Ugyan akadtak helyzetek mindkét oldalon, Sergio Mullor Cabrera tanítványai mindent megtettek, hogy újra eglaizáljanak, de hiába. Sőt, az utolsó pillanatokban Vas Ádám biztosította be a Vas megyeiek sikerét, 4–2.

Ezzel eldőlt, hogy a bajnokságot uraló MVFC nem tudta megvédeni MK-címét, a hajdú-bihariak helyett a két éve szintén győzni tudó Haladás örülhetett.

A női fináléban a Szekszárd 4–3-ra verte a Kiskunfélegyházát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában