Vízilabda

2020.02.29. 19:25

DVSE: tízgólos vereség az alapszakasz végén

A Pannergy-MVLC Miskolc 15-5-ös győzelmet aratott a Debreceni Sportuszodában.

Fotó: dvse.hu

A debreceni együttes az A csoport 7. helyén zárta az alapszakaszt, és 6 pontot visz az alsóházi küzdelmekre.

A ráúszást a vendégek hozták el, és rögtön az első támadásban meg is szerezték a vezetést Misics centergóljával. A folytatásban mindkét gárda emberelőnyhöz jutott, melyeket Krijestorac, illetve Kovács használtak ki könyörtelenül (1-2). A hétközi bajnokit betegség miatt kihagyó Macsi Patrik ezt követően a kapufát találta el, melyet Vadovics egy ötméteressel büntetett. Kovács egy okos akciógóllal ugyan szépített, de az egyenlítés ezúttal sem sikerült, sőt Nagy Ádám találatával visszaállt a kétgólos differencia. A játékrész hajrája is a borsodiaknak sikerült jobban, Edoardo pontos lövésének hála 2-5-tel zárult az első nyolc perc – írja a debreceniek honlapja.

A második negyedben sem lassított az MVLC, Vadovics és Nagy is akcióból volt eredményes. Fekete Gergő hozta közelebb övéit, ám hiába fogott ziccereket – többek között kettős emberhátrányban is – Kósik Soma, a DVSE nem tudott élni a lehetőséggel, rendre kimaradtak a helyzetek. A nagyszünethez közeledve már inkább a védekezésekről szólt a játék, csak Nagy tudott betalálni miskolci részről, így ötgólos vendég vezetéssel fordulhattak a felek.

Kósik-bravúrokkal indult a második félidő is, a debreceni kapus eszén sem fórból, sem megúszásból nem tudtak túljárni, de a támadások továbbra is akadoztak. Több mint öt percet kellett várni a játékrész első találatára, Milicsics törte meg a gólcsendet. Ezt követően a Miskolc érezhetően szerette volna lezárni a találkozót, így hiába szerezte meg önmaga harmadik, csapata negyedik találatát Kovács Gábor, három újabb vendég góllal a lényegi dolgok már eldőltek (4-12).

A záró felvonásban az addig kevesebbet játszók is lehetőséget kaptak, Somorjai Péter például rögtön két nagyszerű védéssel hálálta meg a bizalmat. Az MVLC igazolta, hogy nem véletlenül végzett az alapszakasz A csoporjának harmadik helyén, mindvégig motiváltan pólózva végül magabiztos, tízgólos győzelmet arattak az ezen a napon kissé tompán játszó hajdúságiak felett. Miroszlav Bajin tanítványai így a hetedik helyen zárták az A csoportot, s végül hat pontot visznek magukkal az alsóházba.

DVSE – Pannergy-MVLC-Miskolc 5-15 (2-5, 1-3, 1-4, 1-3)

DVSE: Kósik – Smitula, Kovács 3, Fekete 1, Macsi P., Vancsik 1, Macsi M. csere: Somorjai – Krasznai, Stefanidesz, Zsilák, Rádli, Kardos.

Edző: Miroszlav Bajin

MVLC: Mizsei – Nagy 5, Vadovics 2, Lőrincz 1, Misics 1, Milicsics 1 Sztojanovics csere: Kazsimér – Vismeg, Krijestorac, Hornyák, Edoardo 4, Hajdu.

Edző: Vidumanszki László

Miroszlav Bajin: Ez a fiatal csapat nem bír el egy hét alatt három találkozót, fizikálisan és fejben is elfáradtunk. Talán a Szolnok ellen láttam azt a vízben, amit szerettem volna. Máshogy kellett volna felépíteni ezt az ciklust, ez az én felelősségem, fontos lett volna, hogy ezekből a meccsekből legalább egyet megnyerjünk. Ma sajnos nem bírtuk a tempót, de nem történt tragédia, innentől kezdve az alsóházra fókuszálunk. Célunk, hogy minél több mérkőzést nyerjünk, és magabiztosan kiharcoljuk a bentmaradást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában