vízilabda

2020.01.30. 16:33

Pécsett folytatja a bajnokságot a DVSE

Közel két hónap szünet után játszik újra tétmérkőzést a DVSE vízilabdacsapata. Szombaton 19 órától a felsőházért küzdő PVSK otthonába látogat Miroszlav Bajin együttese az OBI 10. fordulójában – írja a debreceni klub honlapja.

Fotó: dvse.hu

A magyar győzelemmel végződő hazai rendezésű Európa-bajnokság miatt a megszokottnál hosszabb volt a téli felkészülés. A kontinensviadalnak ezúttal is volt debreceni delegáltja, Vancsik Levente a román válogatott színeiben szállt medencébe. –Hatalmas élmény volt az Eb, nagyon jó csapatok ellen játszottunk, a Duna Aréna atmoszférája pedig lenyűgöző volt. A 11. hely az erőviszonyokat tekintve jónak mondható, ráadásul valószínűleg ez a helyezés olimpiai selejtezőt is ér majd. A magyar válogatott szinte összes mérkőzését láttam, végig magas szinten vízilabdáztak, teljesen megérdemelten szerezték meg az aranyérmet, és jutottak ki ezzel Tokióba – vélekedett a dvse.hu-nak az Európa-bajnokságról a DVSE centere.

A két hónapos bajnoki szünet alatt a hajdúságiaknak volt idejük a pihenésre, de Miroslav Bajin ez idő alatt egy mini alapozást is vezényelt. A keret egy része tétmérkőzésen is szerepelt, a fiatalok a Komjádi Kupában újra sikerrel vették a kvalifikációs tornát, a negyeddöntőben pedig nagyot küzdöttek a végső győzelemre is esélyesnek tartott Újpesttel. – Mivel én a román válogatott összetartásain vettem részt, ezért nem voltam jelen a csapatedzéseken, de folyamatosan kommunikáltam a csapattársakkal és a stábbal. Január elején egy elég komoly fizikai munkát kezdtek el a srácok, ami az elmondások alapján jól sikerült.

„Örülök, hogy visszatérhettem a csapathoz, nagyon várjuk már, hogy tétmérkőzésen is szerepelhessünk”

– folytatta gondolatait Vancsik Levente.

A DVSE jelenleg az A-csoport hetedik helyén áll, a felsőházba jutásra már csak matematikai esélyük van. A szombati ellenfél az ötödik pozíciót foglalja el, az UVSE-vel folytatott versenyfutásukban várhatóan minden pont nagyon értékes lehet számukra. A két gárda a 3. fordulóban már találkozott egymással, akkor a pécsiek három góllal győzni tudtak a sportuszodában. – Ősszel itthon akartuk tartani a három pontot, sajnos ez akkor nem sikerült, úgyhogy nagyon szeretnénk nekik visszavágni. Sokáig vezettünk azon a találkozón, de a meccs közepén megtorpantunk, nem sikerült kellőképpen odatennünk magunkat, a PVSK pedig fordítani tudott. Ezt követően már nem tudtunk váltani, így sajnos övék lett a győzelem. Azt gondolom, hogy rengeteg idő eltelt már azóta, teljesen más lesz a játék képe, én nagyon bízom a pontszerzésben – zárta szavait a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában