húzóember is lehet

2019.12.04. 15:56

Nagy vágya volt a címeres mez

Nagy Anikó, a HTE fiatal futsalosa bízik benne, hogy meghatározó tagjává tud válni a válogatottnak.

Ifjú tehetség töri magának az utat a női futsalválogatottban. A Hajdúböszörményi TE (HTE) 18 éves, saját nevelésű játékosa, Nagy Anikó már meghívást kapott november közepén is a nemzeti együttes összetartására, és most is számít rá Dombó János szövetségi kapitány.

Újra meghívták

A válogatott december 5. és 9. között Csehországban vesz részt a Visegrádi Négyek Tornáján. Az Ostravában megrendezendő nemzetközi tornán Csehország és Szlovákia együttesével mérkőznek meg a magyarok. A HTE-ből két játékos, Torma Lilla és Nagy Anikó kapott meghívót.

– Még édesapám látott egy hirdetést, mikor három éves voltam. A tesómat elvitte fociedzésre, én is elkísértem őket, és nagyon rugdostam a labdát, így amint lehetett, magam is elkezdtem járni a klub edzéseire. Visszahúzódó gyerek voltam, de a focinak hála kinyíltam, sok barátot szereztem, sokat segített számomra a sport – mondta el lapunknak Nagy Anikó, aki örül neki, hogy egyesületében egyre nagyobb szerep hárul rá, és bízik benne, hogy továbbra is jó teljesítménnyel tudja majd kivenni a részét a szereplésből.

Kiderült, Anikónak régi nagy vágya volt, hogy magára ölthesse a válogatott szerelést, és nagyon örült neki, hogy számításba vették a nemzeti együttesnél.

Nagy Anikó (9) nagy vágya volt, hogy magára ölthesse a válogatott szerelést
Fotó: Facebook

– Legutóbb szerencsére sikerült meggyőznöm a kapitányt, így ezúttal is számít rám. Várom már az újabb összetartást, a többiek nagyon aranyosak, segítőkészek velem, vannak volt csapattársaim is a válogatottban, így könnyebb. Szeretnék stabil tagjává válni a nemzeti csapatunknak – bizakodott a fiatal tehetség, akit családja, és barátai is támogatnak sportolói karrierjében, főként az édesapja örül nagyon, hogy focista lett belőle.

A sport mellett a tanulást sem hanyagolja el Anikó. A 18 éves futsalos a Debreceni Egyetem első éves hallgatója, kereskedelem és marketing alapképzési szakon. Nagyon tetszik neki az egyetem, és tervei szerint később a szakmájában is szeretne elhelyezkedni.

A DEAC-ból négy játékos készülhet a Visegrádi Négyek Tornájára, Krascsenics Csillára, Horváth Viktóriára, Tóth Nórára és Üveges Katalinra ismét fontos feladat vár.

Szép jövőt jósol fiatal tanítványának

Quirikó Vivien, a Hajdúböszörményi TE vezetőedzője büszke tanítványára, Nagy Anikóra, aki évek óta az ő irányítása alatt dolgozik. – Anikó saját nevelésű játékosunk, aki már egészen korán, 15 évesen felkerült az első csapatba. Ő is részese lehetett az elmúlt évek sikereinek, most pedig, hogy a fiatalokra építjük a csapatunkat, a húzóembere lehet az együttesünknek. Úgy tűnik, él is a lehetőséggel, jó teljesítményt nyújt meccsről-meccsre. Agilis, gyors, technikailag képzett játékos, aki legutóbb Dombóvári János szövetségi kapitányt is meggyőzte, így újra behívták a válogatottba. Szép jövő előtt áll, hosszú időn át lehet a nemzeti együttesünk egyik alapembere – mondta el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában