vízilabda

2019.11.26. 14:33

Sorsdöntő rangadó előtt a DVSE

Szerdán az UVSE együttesét fogadja a DVSE az OB I.-es vízilabda bajnokság nyolcadik fordulójában.

Fotó: dvse.hu

A 19 óra 15 perctől kezdődő összecsapáson kötelező a három pont megszerzése Miroszlav Bajin együttesének, ha versenyben akar maradni a felsőházi rájátszásért folytatott küzdelemben – írja a debreceniek honlapja.

Az alapszakasz felénél a jelenleg 1-6-os mérleggel álló debreceni pólósok a negyedik helyen tanyázó Újpestet látják vendégül a Sportuszodában. Benedek Tibor tanítványai eddig pazar teljesítményt nyújtanak a szezon során, hiszen a három topcsapattól elszenvedett vereséget leszámítva három sikert és egy döntetlent számlálnak.

– Jó a hangulat az öltözőben, az elmúlt időszakban gőzerővel készültünk az előttünk álló két mérkőzésre, mely nagyban meg fogja határozni a jövőnket. Ahhoz, hogy nyitva hagyjuk a kaput a felsőházba jutásra, mindenképpen hat pontot kell szereznünk ezeken, de most a legfontosabb, hogy szerdán legyőzzük az Újpestet. Az alapszakasz második felében mindenképp hoznunk kell a hazai rangadókat, és idegenben is pontot, vagy pontokat kell gyűjtenünk – vélekedett a csapat helyzetéről Kovács Gábor.

Mindkét gárda számára jól sikerült a főpróba, hiszen az előző fordulóban a lila-fehérek 20-8-ra kiütötték az újonc Szegedet, míg a hajdúságiak csak egy végletekig kiélezett találkozón maradtak alul a nemzetközi porondon is érdekelt Miskolc otthonában.

- A Szolnok és a Miskolc elleni mérkőzéseink nagyon jól szolgálták a felkészülésünket, már ezeken is elkezdtünk olyan elemeket gyakorolni, amik esetleg előtérbe kerülhetnek az UVSE ellen. Miskolcon szerintem kifejezetten jól játszottunk, végig ott voltunk a nyomukban, nem hagytuk, hogy szétnyíljon a mérkőzés, ez egy kiváló főpróba volt számunkra – folytatta a rutinos játékos.

A két csapat előző összecsapása ötgólos fővárosi sikert hozott, s az UVSE azóta is igazolja, hogy idén nem véletlenül tartják őket esélyesnek a felsőházba jutásra. A nyáron jelentősen átalakult és megfiatalított cívisvárosiak ugyan csak egy győzelemnél járnak az idén, de fordulóról fordulóra látszik az együttesen Miroszlav Bajin munkája.

- Az előző meccsünk volt számunkra a bajnokság első mérkőzése, nem voltunk még jó állapotban, csapatként még nem értünk eléggé össze. Ők már évek óta együtt játszanak, és sajnos nem tudtuk felvenni velük a versenyt, de mi azóta rengeteget fejlődtünk, a szerdai már egy teljesen más mérkőzés lesz. Nagyon komoly derbire számítok, remélem, hogy mi jövünk ki belőle győztesen – zárta szavait a csapatkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában