labdarúgás

2019.11.14. 16:35

Meggypiros mezben a lokisták

A válogatott összes mérkőzését és játékosát bemutató kötetben 33 DVSC-futballista is szerepel.

Könyvbemutatót tartottak a Nagyerdei Stadionban található szurkolói kocsmában; a kötet a magyar labdarúgó-válogatott históriáját meséli el. A Meggypiros mezben című, 740 oldalas mű a nemzeti együttes történetének 1001 játékosát és 941 mérkőzésének statisztikáját mutatja be. A könyvet Dénes Tamás és Dlusztus Imre jegyzi.

Lemaradt a vébéről

A rendezvényen a Nemzeti Értékek Könyvkiadó főszerkesztő-helyettese, Ferencz Rezső szólalt fel először.

– Jómagam debreceni diákként itt kézilabdáztam a városban, örülök, hogy ismét erre vetett a könyv apropóján a sors – kezdte Ferencz Rezső. – A célunk az volt, hogy a Puskás Aréna megnyitójára elkészüljön a kötet. A Loki védője, Ferenczi János még éppen belefért lapzárta előtt, ő lett az 1001. játékos – mondta a főszerkesztő-helyettes.

– Nagy megtiszteltetés ebben a kötetben szerepelni, hiszen egy labdarúgónak a címeres mez a csúcs – ezt már a 31-szeres válogatott, Tőzsér Dániel mondta. A Loki középpályásának beszámolója szerint a legemlékezetesebb találkozója piros-fehér-zöldben a 2015-ös, finnek ellen idegenben 1–0-ra megnyert Eb-selejtező volt, melyet aztán a franciaországi kontinenstorna követett.

Bódi Ádám egyszeres válogatott, annak idején Feröer ellen mutatkozhatott be. – Jó lenne utolérni Danit a válogatottságok számát tekintve, de ez azért nem egyszerű feladat. Szeretnék újra kerettag lenni, ehhez azonban előbb a Lokiban kell folyamatos jó teljesítményt nyújtanom – fogalmazott Bódi, aki Varga Kevinhez és Ferenczi Jánoshoz hasonlóan egyelőre megállt a debütálásnál.

– Hatalmas megtiszteltetés volt számomra beállni Ausztrália ellen, szeretném ezt még megismételni később néhányszor – így Varga.

Ferenczi Montenegró ellen kapott félórát az idén, egyelőre az a célja, hogy ezt a válogatottsági számot megduplázza.

A maiak után szót kaptak a régebbiek is, Kerekes György, a korábbi kiváló csatár egy súlyos sérülés miatt maradt le az 1982-es világbajnokságról, holott akkor élete formájában volt. – Nagyon erős volt a Mészöly-csapat, nem volt könnyű bekerülni. Sajnos, a vb-ről lemaradtam végül – mondta a Guriga becenévre hallgató korábbi gólvágó.

Madar Csaba közölte, nincs benne hiányérzet, büszke a pályafutására és a három válogatottságára.

TN

Ezek is érdekelhetik