no shave november

2019.11.05. 09:11

Egy hónapig nem borotválkoznak a debreceni pólósok

A DVSE is csatlakozott a novemberi No Shave kampányhoz.

Fotó: Facebook / DVSE

Novemberben a rákos megbetegedésekre, különösen a prosztatarákra, valamint a szűrések fontosságára hívja fel világszerte a férfitársadalom a figyelmet azzal, hogy nem borotválkozik. A No Shave kampányhoz idén is csatlakoztak a DVSE vízilabdásai, akik vállalták, hogy egy teljes hónapon át szőrösödnek.

Az arcszőrzet meghagyása néhány napon belül látványos változást eredményez, így az ismerősök, barátok valószínű rákérdeznek a változás okára. A debreceni pólóklub Face­book-oldalán arra biztat mindenkit, hogy aki részt vesz a kampányban, küldjön üzenetben „előtte” és „utána” képet magáról.

A No Shave November 2009-ben Chicagóból indult, amikor egy vastagbélrákban elhunyt apuka gyermekei tiszteletük jeleként elindították ezt a kampányt. A legtöbb országban az elmúlt hat évben vált népszerűvé.

A kampány lényegi eleme az adományozás is, a fodrászra, borbélyra, borotválkozásra szánt pénzt jótékony és rákkutatási célra szokták felajánlani.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában