DVSC

2019.09.22. 15:53

Ezt könnyedén elintézték a debreceniek

Ahogyan az várható volt, a Lokinak nem okozott gondot az NB III.-as ellenfél kiejtése a Magyar Kupából.

Fotó: Kovács Péter

A sorsolás jóvoltából az MK-szereplését szombaton a legjobb 128 mezőnyében megkezdő DVSC ellenfele az NB III. Nyugati csoportjában játszó Sárvár FC volt. A szabályoknak megfelelően a továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el, és az alacsonyabb osztályú gárda volt minden esetben a pályaválasztó.

A hajdúságiak szakmai stábja tökéletesen tisztában volt vele, hogy az ilyen meccsek is hordozhatnak veszélyt magukban, ezért – és valószínűleg azon okból is, hogy nem hétközi találkozóról volt szó – sok olyan labdarúgó kapott helyet a kezdőben, akik a bajnokságban is főszereplőnek számítanak.

Ennek megfelelően a debreceniek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, a házigazdák szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek Kosicky kapujára. A 19. percig kellett várni az első találatra, az agilisan futballozó Varga Kevin ívelt be a kapu elé, és az érkező Babatunde Adeniji a hálóba bólintott.

Mint említettük, nagy kedvvel játszott Varga, egy ízben nem sokkal vétette el a célt távoli lövésből, majd Trujics passzát juttatta kis híján a kapuba, de csak a kapufát találta el.

Percekkel később megint ordító helyzet alakult ki a sárvári kapu előtt, a remek beadást Adeniji elszerencsétlenkedte, pedig ajtó-ablak ziccer volt. Óriási volt a nyomás a vendéglátókon, de további gól a szünetig már nem esett.

További Adeniji-gólok

Mindössze négy minutum telt el a második játékrészből, amikor ismét megzörrent a sárvári háló. Szécsi Márk lőtt kapura, ám a célt tévesztett löketbe Adeniji úgy ért bele, hogy a kapuban kötött ki a játékszer.

Ezután Trujics lőtt oldalhálót, majd a 61. percben megszerezte mesterhármasát a nigériai támadó: Varga beadását lőtte be 10 méterről.

A hátralévő félórában is a DVSC dominált és szerezhetett volna újabb gólokat is, de úgy tűnt, ez a magabiztos vezetés elegendő a vendégek számára.

A papírformát tehát hozta a Loki, időnként jól futballozva fektette két vállra a sárvári alakulatot.

A Debrecen győzelmével bejutott a legjobb 64 csapat közé, és várhatja a sorsolást.

Herczeg András fiai legközelebb a bajnokságban lépnek pályára, szombaton a Puskás Akadémia lesz a vendég a Nagyerdei Stadionban.

TN

Magyar Kupa 6. forduló

Sárvár FC–DVSC 0–3 (0–1)

Sárvár, 500 néző. Vezette: Görög (Bede, Rigó)

Sárvár FC: Horváth B. – Tratnyek, Pados, Kertai, Keresztes – Schimmer, Skriba, Németh – Kovács B. (Mester 58.), Rajzinger (Faggyas 60.), Horváth D. (Pető 71.)

DVSC: Kosicky – Bényei, Kinyik, Barna, Ferenczi – Varga K. (Bouoli 70.), Csősz, Haris, Szécsi – Trujics (Pintér 60.), Adeniji (Tőzsér 77.)

Gól: 0-1 Adeniji (19.), 0-2 Adeniji (49.), 0-3 Adeniji (61.)

Sárga lap: Németh (90.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában