jöhet az újabb meccs?

2019.08.06. 18:30

Úgy készülnek a Balmaznál, hogy újra játszanak

A négy debreceni „átjátszó” közül a legtapasztaltabb, Pintér Ádám erős Szegedre számít.

Fotó: Napló Archívum, illusztráció

Mint megírtuk korábban néhányszor – mégis ezzel kell sajnos kezdeni a felvezetést – a Magyar Labdarúgó-szövetség másfél héttel ezelőtt megvonta a 198 millió forintos hiánnyal küszködő Balmaz Kamilla Gyógyfürdőtől az NB II.-es licencet. Mivel a határozat még nem emelkedett jogerőre, a balmazújvárosiak egy felforgatott, ifistákkal és a DVSC fiataljaival feltöltött kerettel elutaztak a múlt vasárnap Siófokra, s bravúros 0–0-s döntetlent értek el a másodosztály első fordulójában.

Továbbiak is jöhetnek

Lapunknak Lajos Ferenc ügyvezető, ideiglenesen megbízott edző elmondta, fellebbeznek a licencadó bizottság döntése ellen, és úgy készülnek, hogy szerdán 17.30-kor hazai pályán kiállnak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen.

Fotó: sonline.hu

A Balaton-parti összecsapáson az Újvárosban négy fiatal Loki-játékos, Lakatos Benjámin, Szabó Árpád, Pintér Ádám és Sármány Kristóf is pályára lépett. Az új szabályok értelmében ugyanis köthet élvonalbeli klub másodosztályúval úgynevezett kooperációs szerződést, ebben az esetben a labdarúgók kettős játékengedéllyel szerepelhetnek mindkét ligában. Ilyen megállapodást kötött például nemrégiben az Újpest a Váccal, a Budapest Honvéd az Ajkával, s ugye a DVSC a Balmaz Kamilla Gyógyfürdővel. A Loki honlapja szerint, ha mégis megkapja a licencet a Balmaz, további cívisvárosi tehetségek játszhatnak majd az NB II.-ben.

A középpályás Pintér Ádám rendelkezik a legtöbb tapasztalattal a felnőttek között, hiszen ő szerepelt már a Magyar Kupában és a Torino elleni idegenbeli Európa-liga-selejtezőn is.

Próbáltak beilleszkedni

– Korábban a DVSC II-vel a megyei első osztályban játszottam, ahhoz képest természetesen jóval magasabb a színvonal az NB II.-ben, ezért kiváló terep ez a fejlődésünk szempontjából – mondta a Naplónak Pintér. – Pénteken tudtuk meg, hogy benne leszünk a Balmazújváros keretében a hétvégén, de korábban már edzettünk a csapattal. Igaz, az összetétele mostanra alaposan kicserélődött. Próbáltunk a saját posztunkon minél többet hozzátenni az Újváros játékához, és beilleszkedni a taktikába. Ezúttal nem volt nálunk sokat a labda, inkább védekezésre kényszerültünk, de nagyon örültünk a pontszerzésnek. Most is úgy készülünk, hogy szerdán a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő mezében pályára lépünk az NB II.-ben. A Szeged is erős gárda, szóval nem számítok könnyű összecsapásra, ám igyekszünk minél jobb eredményt elérni a balmazújvárosi szurkolók előtt – mondta Pintér Ádám.

Az újonc szegediek nem kezdték jól a szezont, hazai pályán 3–0-ra kikaptak a Budafok együttesétől.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában