röplabda

2019.08.01. 12:40

Multifunkciós játékost igazolt a DEAC röplabdacsapata

Fazekas Balázs Debrecenben folytatja a pályafutását.

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói hamarosan megkezdik a felkészülést a következő szezonra. A csapatnál nem volt nagy jövés-menés a nyáron, de Fazekas Balázs személyében egy több poszton bevethető játékossal bővült Fodor Antal gárdája – közölte a klub hivatalos honlapja. Balázs abban bízik, hogy a bizalmat jó játékkal tudja majd meghálálni.

A DEAC férfi röplabdázói a 2018/19-es szezonban kitettek magukért, Fodor Antal tanítványai a hetedik helyen végeztek a bajnokságban. A csapat a következő bajnokságnak is komoly célokkal vág neki, a vezetőedző abban bízik, hogy legalább egy pozíciót előre tudnak lépni. Ebben nyújthat segítséget az együttes új szerzeménye, Fazekas Balázs.

Fotó: deac.hu

„Az előző idényben is figyelemmel követtem a DEAC teljesítményét, így tudom, hogy egy jó csapat alakult ki. Bízom benne, hogy Fodor Antal kezei alatt sokat fejlődhetek. Munka mellett röplabdázom, eleinte nehéz volt a kettőt összeegyeztetni, de már belerázódtam„ – nyilatkozta Fazekas, aki tavaly a MAFC-nál szerepelt, ám a fővárosi klubban főleg csak az edzéseken vett részt.

A több poszton is bevethető játékos nem csöppent ismeretlen közegbe, hiszen csapattársai zömét már korábban megismerte.

„Már az első edzésen befogadtak a srácok, tehát a beilleszkedéssel nem volt probléma. Jelenleg technikai edzéseken veszünk részt, a felkészülésnek augusztus ötödikén vágunk neki. A játékom egyik erősségének a blokkolást tartom, emellett nagyot ugrok, amiből szintén sokat profitálok.

„Hogy mit várok az új idénytől? Reményeim szerint sok játékpercet kapok, amit jó játékkal akarok meghálálni. Abban is bízom, hogy a DEAC újra sikeresen szerepel a bajnokságban”

- mutatott rá Balázs, aki egyébként négy évvel ezelőtt ismerkedett meg a röplabdával. „Korábban több sportágba is belekóstoltam, többek között az atlétikát és az amerikaifocit is kipróbáltam. A röpivel a testnevelő tanáromnak köszönhetően ismerkedtem meg, ő vitt el egy tornára, és egyből megszerettem” – elevenítette fel csapatunk új tagja.

Balázstól a strandröplabda sem áll távol, idén egy hajdúnánási versenyen az előkelő negyedik helyen végeztek Budai Balázzsal.

„Nyaranta egy héten minimum három alkalommal strandröplabdázom. Igyekszem ezt a sportágat is minél komolyabb szinten űzni”

– zárta szavait Fazekas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában