termeli a gólokat

2019.08.15. 14:00

Gyűlöl veszíteni a Loki új csatára

Haruna Garba megszerette Debrecent, hamar beilleszkedett, és a pályán gólokkal fogadtatta el magát.

Fotó: Kovács Péter

A 25 esztendős nigériai csatár, Haruna Garba a nyáron érkezett a Lokihoz. A játékos Európában a litván FK Kruoja Pakruojis gárdájában mutatkozott be, majd volt a máltai Hamrun Spartans labdarúgója is, ahol 25 meccsen 22 gólt lőtt. Később szerepelt az Emirátusokban, majd a svéd élvonalbeli Djurgardensben folytatta. Garba 2018-ban visszatért Máltára, és a Gzira Unitedhoz igazolt, melynek színeiben összesen 38 mérkőzésen 23-szor volt eredményes.

Az, hogy most már a Hajdúságban is kedvelik, annak köszönhető, hogy kellően harcos a pályán, és a gólokkal sem maradt adós eddig.

A támadóval a pallagi edzőcentrumban beszélgettünk.

„Debrecen egy csendes kis város, ahol mindenki barátságos”

– válaszolta a Napló első kérdésére. – A csapattársaimmal is remekül kijövök, szerencsére sikerült hamar beilleszkednem, és jól érzem magam itt. Hamar nyilvánvalóvá vált számomra, itt minden adott, hogy maximálisan fel tudjak készülni – fogalmazott Garba, aki elárulta, egyedül lakik a Bem téren. S hogy mivel tölti a szabadidejét?

Fotó: Kiss Annamarie

– Próbálok sokat pihenni, filmet nézni, és sűrűn szoktam Playstationön is játszani. Sok időt töltök Tunde Adenijivel – a Loki másik nigériai csatára –, akivel szintén jól kijövök. A családommal telefonon és videóhíváson keresztül tartom a kapcsolatot. Nyilván nem könnyű tőlük távol élni, de ehhez az elmúlt években már hozzászoktam, amióta légiós vagyok ez így megy – jelentette ki a futballista, aki edzőmeccsen, a Európa-ligában a Kukësi és a Torino, majd legutóbb a bajnokságban a Kisvárda ellen is betalált. Így pedig nem volt nehéz elfogadtatnia magát a cívisvárosi szurkolókkal.

Megtanult harcolni

– Szerintem minden csatárnak az az álma, hogy gólokkal és jó játékkal vegyek ki a részét a csapat sikereiből. Számomra is remek érzés, hogy ilyen hamar be tudtam illeszkedni a DVSC-be, boldog vagyok, hogy a pályán belül és kívül is minden rendben van – fogalmazott Haruna Garba, akiről messziről süt a mindenáron való győzni akarás.

„Amikor gyerekkoromban fociztunk a barátaimmal, már akkor is mindig gyűlöltem veszíteni. Ahogy nagyobb lettem, a testvérem azt mondta, ha el akarok érni valamit az életben, hát dolgozzak és harcoljak meg érte. Megfogadtam a tanácsát, megtanultam harcolni, és erre törekszem a pályán is.”

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában