DVSC

2019.07.21. 13:52

Támadót tesztel a Loki

A nigériai válogatott csatár, Tunde Adeniji negyvenöt percet játszott a Kazincbarcika elleni edzőmeccsen.

Fotó: Kiss Annamarie

A Loki pénteken hajnalban érkezett haza Albániából, ahol Európa-liga-selejtezőt vívott az FK Kukësi otthonában. A piros-fehérek 1–1-es döntetlent értek el idegenben, így 4–1-gyel jutottak tovább a második fordulóba, ahol az olasz Torino lesz az ellenfelük.

350 belépő

A párharc esélyese természetesen az itáliai alakulat, azonban a DVSC nyilván nem feltartott kezekkel vonul csatába csütörtökön az alessandriai stadionban. Mint ismert, a „Toro” arénája abban az időpontban egy másik eseménynek ad otthont, így a cívisvárosiakat nem Torinóban fogadják a bordó mezesek, hanem Alessandriában, a Stadio Giuseppe Moccagattában, amely mindössze nyolcezer férőhelyes. Az UEFA előírásainak köszönhetően ezúttal még kevesebben, csupán hatezren lehetnek jelen a találkozón, melyre 350 jegyet kapnak a debreceni szurkolók, a tikettek 30 euróba kerülnek. Mint a dvsc.hu írja, Olaszországban a jegyvásárlás regisztrációköteles, tehát azoknak, akik a helyszínen szeretnék buzdítani a Lokit, meg kell majd adni a teljes nevüket, születési dátumukat és születési helyüket.

Később arról is tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy mikor és hol lehet megvásárolni a jegyeket.

Hétfőn sorsolnak

Ha Herczeg András csapata továbbjutna a Torino ellen, kiemeltként várhatná a 3. selejtezőkör sorsolását. Az európai szövetség a hétvégén leszűkítette a lehetséges ellenfelek listáját: a belga Antwerpen, az osztrák Austria Wien, valamint a Norrköping–Liepaja, a Gabala–Dinamo Tbiliszi, és Szoligorszk–Esbjerg párharc győztese közül kapna a Debrecen ellenfelet. A sorsolást hétfőn 14 órától rendezik Nyonban.

Azok, akik nem, vagy csak keveset szerepeltek Albániában, szombaton délelőtt edzőmérkőzést játszottak az NB II.-es Kazincbarcika együttesével Pallagon.

Nagy tehetség

Az összecsapáson lehetőséget kapott a 23 éves nigériai válogatott csatár, Tunde Adeniji, aki korábban volt a Levszki Szófia játékosa is, legutóbb a kuvaiti Al-Nasr csapatában futballozott a honlap tanulsága szerint. A próbajátékon lévő támadó ezúttal 45 percet kapott a csapatban. – Egy félidőt szerepelt most Adeniji, természetesen abban bízunk, hogy később segítségére lehet majd a DVSC-nek – fogalmazott Herczeg András vezetőedző, akit egy másik labdarúgóról, a 2–1-re elveszített találkozó debreceni egyenlítő találatát szerző Maruscsák Janról is megkérdeztünk. – Jant négy éve szemeltük ki, mert már akkor látszott rajta, hogy nagyon tehetséges, így 14 esztendősen leigazoltuk az akadémiára. Ügyes futballistáról van szó, aki előtt szép jövő állhat.

A meccsen első felvonásában egyébként a hazaiak akarata érvényesült, de kimaradtak a helyzeteik. A második félidőben a Barcika kétszer, míg a Loki egyszer talált be, így kialakult a végeredmény.

TN

Edzőmeccs

DVSC–Kazincbarcika 1–2 (0–0)

Debrecen-Pallag. Vezette: Szilágyi S.

DVSC 1. félidő: Kosicky – Bényei, Ujvárosi, Kinyik (Bene 35.), Barna – Bereczki, Csősz, Kóródi, Bévárdi – Damásdi, Adeniji. 2. félidő: Hrabina – Lakatos, Kovács R., Ujvárosi, Bene – Györgyi, Kuti, Szabó Á., Maruscsák – Kerekes, Pintér

KBSC: Horváth L. (Fila 46.) – Varjas (Virág 60.), Heil, Fótyik, Farkas (Harangozó 60.) – Gábor (Oltean 46.), Krausz (Kercsó 60.), Kaprancai (Oldal 46.), Vajda – Ádám, Lukács

Gól: 0–1 Olten (11-esből, 60.), 1–1 Maruscsák (65.), 1–2 Lukács (70.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában