felkészülés

2019.07.05. 19:00

Sikeres volt a DVSC főpróbája

A Loki megnyerte az edzőmeccset a Michalovce ellen, a jövő héten pedig már tétre megy a játék.

Fotó: Matey István

Négy gólt lőtt, és csak egyet kapott a Debrecen a Michalovce elleni edzőmérkőzésen csütörtökön a Nagyerdei Stadionban. A hajdúságiak számára ez volt az utolsó megmérettetés a jövő heti, Kukësi elleni Európa-liga-selejtezőig. A Loki az albánokkal hazai pályán játssza az odavágót.

Agresszív ellenfél

– Eléggé fáradt vagyok, mert jó iramú mérkőzés volt – nyilatkozta a 4–1-es siker után Damásdi Alex, a piros-fehérek középpályása. – Az első meccsünket egymás között vívtuk, aztán a következőt a Diósgyőr ellen, azon én kevesebb szerephez jutottam. Most játszottam 75 percet, ki is jött rajtam a fáradtság, de inkább most jöjjön ki, mint a jövő héten az albánok ellen.

„Herczeg András mindig azt kéri tőlem, hogy játsszak bátran, ne legyek megilletődött a pályán, remélem, ez sikerült”

– fogalmazott a futballista, aki szót ejtett a kupaellenfélről is. – Mindenki ismeri a habitusukat, eléggé szívós nép. Nem lesz könnyű dolgunk ellenük itthon sem, odakint pedig főleg nem, de mindent elkövetünk a jó eredmény érdekében. Az esélyek? Előzetesen mindig azt mondják, 50-50 százaléknyi mindkét gárdának... – mondta Damásdi.

 

Két gólt szerzett a találkozón Takács Tamás, aki szintén értékelt a lefújás után. – Egy főpróbán az eredmény is fontos, örülök, hogy sikerült három találattal nyernünk. Akad még csiszolnivaló, de erre van még egy hetünk az Európa-liga-mérkőzésig. Addigra rendben lesz a csapat, meglesz az elképzelésünk, hogy mit akarunk játszani, és nagyon várja már mindenki a nemzetközi találkozót. Az albánok nagy nyomást gyakorolnak az ellenfelükre, letámadnak és agresszívak, gyors futballra lesz szükség ellenük az egész pályán. Vannak jól cselező játékosaik, magas centerük, jó ellenél lesz, bízom benne, hogy tovább tudunk jutni majd. Fontos, hogy egyben legyünk, minden csapatrész támadjon és védekezzen, ha kell. Ami a Michalovce elleni meccset illeti: egy csatártól általában azt várják el, hogy gólokat szerezzen, ez most szerencsére összejött, ugyanakkor a védekező feladataimat is el kell végeznem. Próbáljuk gyorsan járatni a labdát, hogy elöl több hely maradjon a támadóknak – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Takács Tamás.

MSZ/TN

Borítókép: Damásdi Alex (j) a Michalovce elleni felkészülési mérkőzésen, csütörtökön

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában