dvsc schaeffler

2019.07.31. 15:19

Kőkemény munkában a Loki lányai

Vantara-Kelemen Éva szerint megfelelő ütemben halad a csapat felkészülése.

Fotó: Matey István

Javában zajlik a nyári alapozás a Lokinál: Köstner Vilmos tanítványai július 10-én kezdték meg a munkát. A csapat bő két hetet otthon készült, most pedig már a balatonboglári edzőtáborban izzadnak a DVSC Schaeffler játékosai.

A debreceniek múlt kedden már lejátszották első felkészülési meccsüket, Gyöngyösön csaptak össze Dél-Korea válogatottjával. Akkor még elég foghíjas kerettel tudott kiállni a Loki, mely így is 35–31-es sikert aratott. Balatonbogláron sem csupán tréningeznek a lányok, kedden este a Ferencvárossal mérkőztek meg Kovács Annáék. A végig lelkesen kézilabdázó DVSC 31–24-re maradt alul a fővárosiakkal szemben.

Közös hajókázás

– Elke Karsten kivételével már mindenki visszatért, így szinte teljes kerettel tudtunk kiállni a Fradi ellen. Voltak hibák a játékunkban, érezhetően rányomta a bélyegét a teljesítményünkre a sok edzés, de így is hasznos meccset vívtunk.

Megfelelő ütemben halad a felkészülés, fáradtak vagyunk ugyan, de ez így is van rendjén

– mondta el érdeklődésünkre Vantara-Kelemen Éva, a DVSC balszélsője, aki abba is betekintést nyújtott, milyen a boglári edzőtábor.

– Hamar eltelik egy nap, rengeteget edzünk, két gyakorlás között pedig pihenünk, regenerálódunk. Elég monoton, bár próbáljuk megtörni az egyhangúságot, esténként, ha még van energiánk, „lezavarunk” egy-két Activity-partit. Illetve pont ma lazább volt a program, egyet tréningeztünk, aztán gyúrattunk, majd pedig közös hajókázás vár ránk – részletezte a piros-fehérek csapatkapitánya. Megtudtuk, ezúttal mindenki maga választhatta meg szobatársát, „Vica” Karnik Szabinával osztozik a szálláshelyen.

Mivel a Fradi is Balatonbogláron készül a napokban, a két csapatnak közös edzései is vannak, emellett pénteken 17 órától ismét megmérkőznek.

A Loki argentin légiósa, Elke Karsten is túl van a Pán-Amerikai Játékokon, melyen ezüstérmet szerzett csapatával. A játékos csütörtökön éjfél előtt érkezik Budapestre, ahonnan a csapat balatonboglári edzőtáborába utazik.

HBN

Borítókép: Vantara-Kelemen Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában